Arenys es prepara per un Sant Roc a mig gas

​El Patronat de Sant Roc presenta el cartell i un avançament del vídeo promocional d'enguany
|

Arriba el mes d'agost i Arenys ja es prepara per a la celebració de les festes de Sant Roc, vot de vila, que enguany funcionaran a mig gas a causa de la Covid-19 i els seus rebrots. Ahir, el Patronat de Sant Roc va fer públic el cartell que anuncia la festivitat, i avui un avançament del vídeo que l'acompanya. Amb el cartell d'aquest any el Patronat vol transmetre que malgrat la situació postpandèmica, els macips renovaran el vot de vila el pròxim 16 d'agost, i seran presents a la vila d'una manera o d'una altra. El cartell vol transmetre fortalesa i persistència i que, després de la pandèmia, arriba el ressorgiment.


WhatsApp Image 2020 08 01 at 16.04.32


Els efectes de la Covid-19 també es noten a la festa de Sant Roc. Les inscripcions dels macips es van tancar el passat 24 de juliol amb 122 macips i 50 macipets, tot i que només en podran sortir 32 durant la cercavila. Això es deu a la reducció de colles -que passen de 9 a 8, aquest any- i a les exigències del protocol sanitari que l'entitat està acabant amb l'Ajuntament. En aquest sentit, el Patronat ha posat a la venda màscares amb elements de la festa de Sant Roc, per 5 euros, tant per nens petits com per adults.





D'altra banda, l'organització de la Pesta ja va anunciar fa unes setmanes que aquest any no se celebrarà l'espectacle. Tot i això, els hotels Sa Voga i Vila d'Arenys tindran una exposició de personatges de La Pesta i del concurs de fotografies guanyadores de les últimes tres edicions, respectivament. Tampoc es descarta alguna activitat de caràcter audiovisual.


Finalment, aquesta setmana vinent es decidirà si se celebra la cercavila Nocturna de gegants. Tot i que, el protocol sanitari ideat per l'Associació de Geganters amb l'Ajuntament es va complir satisfactòriament per Sant Zenon, la decisió final dependrà de l'estat de contagis que hi hagi durant els pròxims dies.