L’Ajuntament d’Arenys de Munt retira diversos plataners en mal estat

​El consistori va encarregar un estudi sobre l’estat dels arbres per talar els malalts o morts
|

L'Ajuntament d'Arenys de Munt ha talat diversos arbres de la riera i d'altres carrers del municipi perquè estaven en mal estat i podien suposar un perill per als vianants i els veïns si queien a la via pública. Per evitar mals majors, el consistori arenyenc va demanar un estudi per trobar els arbres malalts o gairebé morts que hi hagués a la via pública i així poder-los retirar amb seguretat.


Web RETIRADA ARBRE RIERA ARENYS DE MUNTEls obrers retirant l’arbre que va caure a l’Eixample d’Arenys de Munt. 


De tots els arbres que van revisar, els especialistes van trobar dos exemplars que s'havien de talar amb urgència per evitar qualsevol incidència. Es tracta de dos plataners ubicats al tram de la rambla Francesc Macià, que van ser talats a mitjans d'agost. Un d'ells és el que hi havia just a l'entrada del carrer Amadeu Vives, al costat de la parada d'autobús de l'Eixample, que feia dècades que estava forçat tombat però que no mostrava símptomes que pogués caure. Al tram central de la riera també es van podar i retirar part de les branques d'un altre arbre, per tal de reduir el pes de la copa i evitar que una de les branques s'esquerdés i acabés caient. De fet, això és el que va passar a finals de juliol en un altre dels plataners de l'Eixample, quan una branca de grans dimensions va caure enmig de la rambla. Per sort, els fets no van provocar danys materials ni personals, ja que, dies abans, la Policia Local havia acordonat l'espai perquè ningú s'apropés a l'arbre, després que un veí truqués per avisar que havia aparegut una esquerda al tronc del plataner. Després d'això, el govern municipal va decidir demanar un estudi en una empresa especialitzada per detectar els arbres en més mal estat. 


Cada cop més sovint

A finals de juliol, abans de realitzar aquest estudi que va fer una empresa externa, també es va retirar un dels plataners de la plaça de l'Església que el consistori sabia que estava malalt. Un cop talat, els obrers van confirmar al govern municipal que estava gairebé del tot mort. Concretament, més d'un 70%. El regidor Àngel Castillo va explicar que ara analitzaran què fan en aquell espai, si hi planten un arbre nou o si buiden totalment la soca i tapen el forat definitivament.


Sobre l'estat dels arbres i les decisions que s'hagin de prendre, el titular de Seguretat i Espai Públic va reconèixer en declaracions a Ràdio Arenys de Munt que els plàtans que hi ha a la riera del poble "són arbres antics, que tenen molts anys". Per això, Castillo va explicar que de moment s'han ocupat dels arbres que necessitaven mesures més urgents pel perill que representaven. També va dir que seguiran fent estudis i analitzant la situació de l'arbrat de tota la riera d'Arenys de Munt perquè assegura que s'hauran de fer més actuacions per retirar arbres vells, malalts o morts abans que no caiguin i provoquin danys materials o personals.