L'arenyenc Joan Celdran s'endinsa en el món del tràfic i consum de cocaïna avui al 30 Minuts

​El reportatge "Barcelona, vides en blanc" inclou una entrevista inèdita a un narcotraficant que opera des de Barcelona
|

El periodista arenyenc Joan Celdran dirigeix el reportatge del programa 30 Minuts de TV3 que s'emetrà avui a les 21.55 hores. El treball, titulat "Barcelona, vides en blanc", s'endinsa en el món del tràfic i el consum de cocaïna a Barcelona i mira de descobrir per què la capital catalana és la ciutat d'Europa on més es consumeix aquest estupefaent.


30 minuts


Per fer el reportatge s'ha parlat amb els protagonistes d'aquest fenomen, a destacar, el responsable d'una important organització dedicada al tràfic internacional de drogues que opera des de Barcelona. "Barcelona, vides en blanc" il·lustra aquesta problemàtica transversal que afecta molta gent. És per això que Celdran ha volgut que la ciutat de Barcelona sigui la protagonista del seu treball, anant des dels barris més rics fins als més pobres on es consumeix aquesta droga.


La idea de fer aquest reportatge surt a partir d'un estudi de l'Observatori Europeu de les Drogues, que ha analitzat al llarg de deu anys les aigües residuals que generen 120 ciutats d'Europa per mesurar el consum de substàncies prohibides. Aquest estudi conclou que Barcelona és la ciutat europea on es consumeix més cocaïna. El reportatge intenta respondre per què.