El curtmetratge 'Vera' de Laura Rubirola, seleccionat pels Premis Goya 2021

​El film va guanyar 8 premis Pávez en la darrera edició del Festival de Curtmetratges de Talavera de la Reina
|

El curtmetratge 'Vera' de la cineasta arenyenca Laura Rubirola ha estat seleccionat per l'Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas per competir en la 35a edició dels Premis Goya del cinema espanyol. La comissió de curtmetratges ha estat l'encarregada de seleccionar els treballs que aspiren a la nominació dels Premis, que competiran a la cerimònia del pròxim 6 de març de 2021.  El curt de Rubirola, per ara, competeix amb altres 15 en la categoria de ficció, mentre que la comissió n'ha seleccionat 10 d'animació i 10 en l'apartat documental. Aquests curtmetratges podran ser votats durant les setmanes vinents per tots els acadèmics, que elegiran els que finalment opten als Premis Goya 2021.


Laura Rubirola Direcciou0301n Vera


Just ahir ens fèiem ressò que aquest curt va guanyar 8 premis Pávez, com a part de la selecció oficial del Festival Nacional de Curtmetratges de Talavera de la Reina, on competia amb altres 978  treballs presentats. El curt dirigit per Rubirola es va endur el premi a la millor direcció, a millor pellícula nacional o millor actriu per a Paulina Garcia. Aquest és el primer reconeixement que Rubirola obté com a directora.


El film narra la història d'una dona al voltant de la cinquantena que fa de netejadora en unes oficines a la nit i comença a descobrir la vida d'un home a través dels seus objectes personals de l'escriptori, però a qui no coneix personalment. La història va néixer de la mateixa experiència de la directora, quan vivia amb un company de feina i comptaven amb una persona que acudia a l'habitatge a netejar, però que no van conèixer mai en persona.