L'Ajuntament d'Arenys de Munt vol reduir el preu del bitllet del bus de cara al 2022

​Per fer-ho haurà de negociar un augment de la subvenció pública amb l'Ajuntament d'Arenys de Mar i la Generalitat
|

El govern d'Arenys de Munt vol negociar de cara al 2022 amb l'Ajuntament d'Arenys de Mar i la Generalitat de Catalunya un augment de la dotació pressupostària al servei de bus interurbà per a reduir les tarifes del transport que comunica els dos municipis. Així ho va anunciar l’alcalde, Josep Sànchez, durant el ple municipal celebrat ahir dijous, 8 d'abril. En resposta a una pregunta del PSC, Sànchez va afegir que la intenció del govern que encapçala és que en un futur el transport públic sigui totalment gratuït. 


Bus sagales

El bus entre els dos Arenys, al seu pas per Arenys de Mar. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar. 


La demanada formulada per la regidora socialista Àngels Castillo, es queixava de l'elevat preu del bitllet del bus que comunica els dos Arenys. "El trajecte d'Arenys de Munt a Arenys de Mar és de 2,40 euros i viceversa", va afirmar la regidora, que va afegir que "a Mataró el preu és d'1,70 euros i post recórrer tota la ciutat en un dia". Per a Castillo el preu sempre s'ha considerat car, però amb les circumstàncies actuals amb més atur, més pobresa i més desplaçaments necessaris, caldria revisar a la baixa del preu del bitllet. En resposta a això, l'alcalde va explicar que aquest 2021 es repartiran de forma més àgil bitllets de bus per a persones amb dificultats econòmiques.


Aquest no és l'únic repte pel que fa al transport públic que tenen els dos Arenys. Des del passat mes de març, l'empresa Sagalés va posar en marxa un servei de cinc busos diaris que fan el trajecte directe entre els dos Arenys i l'Hospital de Mataró. Tanmateix, l'Ajuntament d'Arenys de Mar ja va anunciar que demanarà modificar el circuit que fa el bus des de la parada del Calisay, fins a l'Hospital. Per ara, des de la rotonda del Calisay, el bus torna a enfilar Riera amunt fins a l'autopista i d'allà, cap a Mataró. La intenció del govern municipal és que el bus agafi l'autopista per l'accés de Valldegata. Així faria la volta per la carretera N-II i podria ampliar el nombre de parades -entre elles la de l'estació- i ser més accessible per a la gent que viu a la part baixa de la vila.