La Generalitat atura el projecte d'un centre d'acollida de menors a la Raureta

La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència comunica a l'Ajuntament d'Arenys de Mar que esperarà a la formació d'un nou govern per decidir què fa
|

La Generalitat ha comunicat a l'Ajuntament d'Arenys de Mar la decisió d'aturar el projecte de convertir la casa de la Raureta en un centre d'acollida de menors de 0 a 18 anys. Responsables de la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) es van reunir aquesta setmana amb l'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno, per comunicar l'aturada del projecte a l'espera que es formi un nou Govern a Catalunya. Segons ha explicat Moreno avui al programa 'El Dominical' de Ràdio Arenys, la DGAIA no vol tirar endavant aquest projecte perquè si el nou Govern de la Generalitat canvia els actuals responsables del departament d'Afers Socials, podria ser que optessin per desestimar la iniciativa. Per aquest motiu, la DGAIA considera que han de ser els futurs dirigents polítics d'aquesta direcció general els que prenguin una decisió sobre la Raureta.


Raureta

La finca de la Raureta és municipal, però es troba en desús i molt deteriorada. Foto: Xavi Salbanyà.


L'aturada d'aquest projecte podria tenir un rerefons polític que s'explicaria per les reticències que té Junts per Arenys a la cessió de la Raureta per fer-hi un centre d'acollida de menors. Segons les negociacions entre ERC i Junts per Catalunya per formar Govern, el Departament d'Afers Socials que avui està en mans dels republicans passaria sota la tutela de JxCat.  


Com es recordarà, la DGAIA es va interessar de convertir la Raureta en un centre d'acollida de menors que gestionaria la fundació Intress, la mateixa que porta el casal Sant Vicenç on s'acullen menors migrants no acompanyats. La intenció primera de l'Ajuntament era fer una cessió de la Raureta per 40 anys a aquesta fundació a canvi de la qual la rehabilités i obrís el centre de menors permanent. El consistori arenyenc va proposar a Junts Autisme, la fundació a la qual s'havia de cedir la Raureta, un nou emplaçament al palauet de Stella Maris, que serà municipal aquest mateix any.


Stella maris   xs

El palauet de Stella Maris podria ser municipal aquest mateix any. Foto: Xavi Salbanyà.


Les converses entre Ajuntament i Junts Autisme avancen, ja que l'Stella Maris necessita una inversió més petita per convertir-la en un centre per a autistes adults. Malgrat això, si Junts Autisme decidís renunciar a Stella Maris, l'alcaldessa Moreno ha explicat avui que l'Ajuntament valoraria convertir el palauet en un hotel d'entitats perquè té entre 6 i 8 habitacions per planta amb un WC per pis.