Aturat el servei d’atenció a domicili a nous usuaris per refer el contracte

Serveis Socials ha hagut de revisar el conveni amb l’empresa que ho gestiona
|

A causa de la pandèmia, la demanda del Servei d’Atenció Domiciliària havia crescut força a Arenys de Mar, i ara Serveis Socials s’ha vist obligat a aturar les noves altes d’usuaris, donat que el contracte amb l’empresa que ho gestiona s’ha de refer (només permet un marge del 10% en les hores contractades i actualment està sobrepassat). 


A finals del mes de maig, el regidor de Benestar Social, Josep Anton López, va explicar que s’estaven accelerant els tràmits, i que no hi havia més remei que aturar temporalment les noves altes perquè no podrien “pagar l’empresa”. 


Teleassistència   xs

La demanda del Servei d'Atenció Domiciliària ha pujat força durant la pandèmia. Foto: Xavi Salbanyà


També va afirmar que tots els usuaris n’estan informats i que els casos urgents s’atenen. En alguns casos se soluciona mitjançant la reducció de les hores d’altres usuaris que no les necessiten tant, i en altres casos les famílies s’ho han pogut costejar. Sobre el nou contracte, va indicar que les condicions seran les mateixes amb l’única diferència del nombre d’hores contractades, la qual cosa calculen que suposarà un increment important del pressupost: pujaria a 150.000 euros, mentre que ara és de 108.000. 


Confien que aquesta diferència es pagui a través d’alguna subvenció extraordinària, i també buscant diners d’una altra partida. A més, el servei està sufragat en part per la Diputació, que aporta el 66%. “Ara és un moment d’ajust, però en unes setmanes estarà resolt”, va afegir el regidor, que es va mostrar segur que abans de l’estiu estaria tot enllestit. 


Pel que fa a les primeres visites a Serveis Socials, un servei que ha arribat a tenir dos mesos d’espera, el regidor va explicar que amb la incorporació de nou personal s’ha anat reduint la llista progressivament i que a hores d’ara “pràcticament no n’hi ha”, perquè l’espera és de menys d’una setmana. 


D’una altra banda, a finals de maig també estaven pendents diversos pagaments a Càritas, que sumen al voltant de 25.000 euros (entre les partides incloses hi ha 2.500 euros del conveni de l’any passat, 5.000 de la subvenció per concurrència pública i el 75% del conveni per comprar aliments frescos). López va assegurar que no hi ha problema i que es pagaria tot en uns dies


L’any passat, l’Àrea de Serveis Socials ja va tenir dificultats per fer front a la gran demanda d’ajuda que es va presentar, i va necessitar al voltant de 50.000 euros per sobre del seu pressupost, que finalment es van aportar mitjançant una subvenció de la Diputació.