La Generalitat adverteix l'Ajuntament que ha de conservar el Pavelló Sert

​Patrimoni recorda al consistori que l'edifici està catalogat i que s'ha de fer càrrec de la seva conservació, complint la llei del Patrimoni Cultural Català
|

La Secció de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat de Catalunya ha advertit a l’Ajuntament d’Arenys de Mar de la necessitat de protegir el Pavelló Sert, tal com marca la llei del Patrimoni Cultural Català. Els tècnics de la Direcció General del Patrimoni Cultural han enviat una carta al consistori “per tal de recomanar-li, en el marc de les seves competències, una valoració tècnica de l'estat de conservació en què es troba el pavelló, així com les mesures necessàries per a restaurar el bé declarat BCIL”.


Sert 2  xs

L'entorn del Pavelló Sert ha patit una degradació els darrers anys. 


El correu de la Generalitat ha arribat després que un grup d’arenyencs alertés a l’òrgan supramunicipal sobre l’estat de conservació i de protecció del Pavelló Sert, que darrerament ha estat víctima de l’incivisme. Tanmateix, des de la Generalitat ja han respost que en tractar-se d’un Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), la competència per a la gestió, protecció i les possibles actuacions que s’hi puguin fer recau exclusivament en l’Ajuntament.


L’òrgan també recorda a l’Ajuntament que aquest “té l'opció de dotar de normes addicionals de protecció el monument, mitjançant instruments de legislació urbanística, els quals permetin posar de manifest els valors patrimonials del bé, els quals van promoure la seva catalogació com BCIL”. L’Ajuntament, però no ha respost el requeriment de la Generalitat.


Segons exposen a la carta d’alerta, aquest grup d’arenyencs va demanar a l’Ajuntament que prenguessin les mesures necessàries per a posar una solució. En veure "la poca preocupació, implicació i negativa del govern", van traslladar la seva indignació a l’oposició per tal que presentessin una moció al ple municipal amb l’ànim de què tots els grups municipals preguessin el compromís votant a favor d’una actuació definitiva. La moció va ser rebutjada en el ple del mes de maig, per 6 vots a favor (JxA), 2 abstencions (PSC) i 9 vots en contra (ERC, CUP i AeC).