La Penya Apa Anem-hi continua demanant millores a les pistes

L’aparició d’un elevat número de contenidors els impedeix entrenar els llançaments
|

La Penya Apa Anem-hi fa molt temps que porten reivindicant unes condicions mínimament dignes per poder entrenar. A més, l'espai que utilitzen per als llançaments ha tornat a aparèixer ocupat per un nombrós volum de contenidors de reciclatge i, fins fa poc, hi havia un grup de joves que hi feien trobades. 


El president de la Penya Apa Anem-hi, Zenon Tomàs, explica que l'episodi dels contenidors ja el van tenir temps enrere, però es van acabar traient. Tot i això, alguns van ser objecte de vandalisme, van ser llençats bosc avall 'i encara hi són', segons diu. Tomàs afirma que fins a l'octubre no han fet nosa perquè han entrenat a la platja, però ara sí que necessitaran l'espai. Per aquest motiu han anat a mirar la part de darrere els dipòsits, però en aquest indret hi ha un grup de joves que s'hi ha muntat una 'zona lúdica d'esbarjo, amb tenda de campanya, taules, cadires...'. Després de comunicar-ho a l'Ajuntament, la Policia Local va posar-hi una cinta i no s'hauria produït cap més incident tot i que 'tot el material està per allà'. 


CONTAINERS 2  XS

L’Ajuntament diu que els contenidors hi són provisionalment. Foto: Xavi Salbanyà


Tomàs destaca, en general, que els atletes estan entrenant 'amb el mínim' i que 'ens agradaria que l'Ajuntament fes alguna cosa'. Recorda que segueix pendent el canvi del tartán a la zona de salts i llançaments perquè el que va arribar no els servia. També explica que els falta llum per entrenar en determinats espais, sobretot ara que entrenaran a l'horari d'hivern, i que estan esperant el projecte definitiu de les noves pistes d'atletisme. 


Des de l'Ajuntament afirmen que el cúmul de contenidors és provisional. Els contenidors són de RESMAR i a la nau de la brigada municipal no hi caben. La regidora d'Esports, Mònica Danés, ha explicat a Ràdio Arenys que ja ha comunicat a la regidora de Medi Ambient, Ona Curto, la necessitat de retirar els contenidors. També recorda que des que es va tornar a posar la tanca per evitar que la gent pugi a les pistes hi ha menys incivisme. 


Pel que fa a la manca de llum a l'espai de llançaments, diu que l’entitat té raó, però que cal estudiar-ho perquè implica la intervenció més enllà de la seva àrea. I pel que es refereix al tartan, es va comunicar que estava previst finalment fer el canvi pel nou entre l'última setmana de setembre i principis d'octubre. Finalment, respecte a les noves pistes d'atletisme, hi ha un avantprojecte fet d'abans de la pandèmia per la Diputació, però de moment continua en "standby". Danés reconeix que 's'han de fer unes millors instal·lacions que les que hi ha ara'.