La fiscalia investiga un cas de presumpte frau a Ràdio Arenys

Els Mossos han requerit documentació a l’emissora i a l’Ajuntament
|

La fiscalia investiga un presumpte frau a Ràdio Arenys de Mar i ha requerit als Mossos d’Esquadra que recullin documentació tant a l’emissora municipal com a l’Ajuntament. El director de Ràdio Arenys va informar a mitjans de febrer al consell general de treballadors i col·laboradors de l’emissora “d’una situació presumptament irregular que s’està mirant de corregir i que s’està gestionant a través de la Diputació de Barcelona i que també s’ha posat en coneixement de la Fiscalia. D’aquesta manera es determinarà si s’ha produït cap irregularitat”. 


Radio arenys   xs

L'empleat continua treballant a l'emisora municipal. Foto: Xavi Salbanyà


Segons consta en l’acta de la reunió del consell d’administració de Ràdio Arenys del 17 de desembre passat, els fets que s’investiguen tenen a veure amb un empleat de l’emissora que presumptament hauria falsificat un NIF per defraudar a Hisenda mitjançant una entitat “inexistent” que “utilitzava com a tapadora per convertir diner blanc en negre des de l'octubre del 2012 fins al juliol del 2021”. 


En aquesta reunió també es fa constar l’ús presumptament irregular de les credencials de Ràdio Arenys i es qüestiona la facturació per la realització d’un programa radiofònic durant nou anys per valor de 93.000 euros. En aquesta reunió, els membres del consell d’administració de Ràdio Arenys van demanar que l’empleat de l’emissora investigat deixi de treballar com a mesura cautelar, cosa que no va ser acceptada i l’implicat continua treballant amb normalitat. Per la seva banda, l’Ajuntament ha demanat a la Diputació de Barcelona que instrueixi un expedient per determinar què ha passat, tot i que aquesta institució podria estar també implicada perquè les factures investigades estan vinculades la Xarxa de Comunicació Local que depèn de la Diputació.