Concentració a la plaça de la Vila en suport al poble ucraïnès

La plaça de la Vila s’ha omplert amb més de cent cinquanta persones per manifestar-se en contra de la invasió d'Ucraïna per Rússia
|

La plaça de la Vila s’ha omplert aquesta tarda de dimarts amb més de cent cinquanta persones per manifestar-se en contra de la guerra iniciada per Rússia envaint el país d’Ucraïna fa uns dies. En primer lloc, s’ha fet lectura del manifest redactat pel Fons Català de Cooperació per part de l’alcaldessa Annabel Moreno, amb tot el consistori present, que ja es va llegir al Ple del passat dijous, per posteriorment escoltar els testimonis de tres ucraïnesos residents a Arenys.


 MG 1235aa       Concentració a la plaça de la Vila en suport al poble ucraïnès, aquesta tarda. Foto: Xavi Salbanyà.


Una declaració on es demana una sortida pacífica i l’aturada immediata del conflicte armat. Una guerra que sacseja al país, als seus habitants i que ha esdevingut una crisi humanitària on cada dia que passa es fa més visible. La plaça s’ha omplert de gent, també de ciutadans d’Ucraïna, amb un suport total al seu poble i un crit unànime en contra d’aquesta invasió del país rus i de Vladímir Putin en el sisè dia d’atacs russos en Ucraïna, intensificant atacs i bombardejos en algunes de les zones més poblades i amb milers d’ucraïnesos que han marxat del país. 


 MG 1264aa

Natalia, una ucraïnesa que viu a Arenys, ha demanat ajuda pel seu país. Foto: Xavi Salbanyà.


Les lectures posteriors han relatat com els seus familiars fan front a aquesta situació, sobrevinguda, molts d’ells amagant-se en refugis, búnquers i metro. Però es temen el pitjor veient com han intensificat el setge a Kíev, Mariúpol i Khàrkiv. La Júlia ha explicat com a la regió del Donbass i Donetsk fa vuit anys que viuen aquesta cruenta guerra, i demanen ajuda, sigui aliments, material sanitari o roba, ja que ara mateix es viu amb temperatures per sota dels 0 graus. A més, demanen ajuda a la UE i que es posi fi a aquesta guerra que està omplint a la gent de dolor, indignació i impotència. També han donat l’agraïment per totes les mostres de suport del poble arenyenc i suport.