L’Ajuntament permetrà teletreballar un dia a la setmana als funcionaris

El reglament regula que serà voluntari i no tindrà control horari, ja que va per objectius
|

El teletreball va ser una eina molt útil per a les administracions i empreses durant la pandèmia. L’Ajuntament d’Arenys ha decidit fer-lo ‘oficial’ i dotar-lo d’un reglament que ha estat treballat dins una comissió de treballadors i consensuat a la mesa del comitè i que es va aprovar inicialment el passat mes de març. Aquest reglament regula la feina, els horaris, així com qui pot i qui no pot fer ús d’aquesta manera de treballar. Serà un mecanisme de treball voluntari i per una durada màxima d’un any, tot i que es podrà prorrogar amb un informe favorable. No serà aplicable en tots els col·lectius. En queden fora la policia, la brigada o l’atenció personalitzada al ciutadà.


Teletreball   xs

L’Ajuntament facilitarà l’ordinador, però no pagarà internet. Foto: Xavi Salbanyà. 


El treballador haurà de posar el seu espai, taula i cadira, a més de la connexió d’internet. L’Ajuntament facilitarà els mitjans tecnològics necessaris i que impliquen facilitar un accés segur a les aplicacions i directoris corporatius, en els sistemes informàtics, en entorns i servidors segurs. La franja horària serà 9 a 14 hores en les quals s’haurà d’estar davant de l’ordinador amb una interconnexió i coordinació amb els diferents departaments i els companys de l’àrea.


Els partits a l’oposició ho veuen bé en general, tot i que han manifestat algunes inquietuds sobretot informàtiques. Tant la CUP com JxA recorden el ciberatac que va patir l’Ajuntament i van destacar que caldria dotar de més persones i recursos al departament d’Informàtica. Alhora, subratllen la importància que la feina es pugui fer amb total ètica i seguretat, ja que es tracta de documents. A més, des de JxA diuen que s’hauria d’haver tingut en compte que el resultat del treball que es faci vagi lligat al Pla d’Acció Municipal perquè, més enllà de treballar per objectius, també s’ha de tenir en compte l’organització pròpia. De la mateixa manera creuen que aquest reglament ha d’ajudar a superar la cultura de la presencialitat on tots els ciutadans puguin tenir accés als tràmits digitals.


El PSC es va mostrar preocupat per com es tindrà en compte els riscos laborals treballant des de casa. Des del govern s’ha dit que el treballador haurà d’assistir a una sessió formativa on se li explicarà com ha de condicionar el seu lloc de treball. Serà un curs que la persona estarà obligada a superar. En el que tots els partits coincideixen és que no ha de ser una eina per escapolir-se de la feina o treballar quan es vulgui. El govern va afirmar que no hi ha control horari, sinó que es treballa per objectius, de manera que el cap d’àrea sap el que s’ha de fer i serà qui ho vigilarà. A més, aquest reglament no és tancat i s’anirà revisant cada sis mesos.