Estanis Fors fitxa l'alcalde de Cabrera com a coordinador municipal i reparteix les carteres als seus regidors

El futur alcalde d'Arenys de Mar crea la regidoria d'Urbanitzacions i Barris que portarà Agustí Farré, i dues grans àrees de govern que dirigiran Soraya Real i Domènec Massuet
|

Estanis Fors, futur alcalde d'Arenys de Mar després d'haver guanyat per majoria absoluta les eleccions municipals del 28 de maig, ha avançat avui al programa El dominical de Ràdio Arenys la composició del seu govern que prendrà possessió el dia 17 de juny. Fors ha anunciat que ha fitxat l'actual alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir, com a coordinador de regidories. Això és una mena de gerent municipal que vetllarà per l'execució dels projectes i de la feina municipal. 


Mir no s'ha presentat a la reelecció i deixarà l'alcaldia després de 12 anys al càrrec. En les darreres eleccions del 2019, Jordi Mir es va presentar amb la llista de Junts per Catalunya i durant la legislatura 2019-2023 ha format part del govern del Consell Comarcal del Maresme on ha ocupat el càrrec de conseller delegat de Serveis Generals, Organització i Recursos Humans. En aquesta institució ha coincidit amb Estanis Fors, que ha estat conseller delegat de Promoció Econòmica. Mir farà 60 anys el pròxim 6 de juliol, ha estudiat Ciències Econòmiques i Empresarials i té un postgrau en Direcció de Màrqueting. Professionalment, ha treballat com a directiu a diverses empreses multinacionals dels sectors de l'electrònica i com a consultor.


Fors ha defensat la figura de Jordi Mir assegurant que durant el seu mandat com a alcalde ha aconseguit tenir molts contactes a la Generalitat i la Diputació de Barcelona. I, com a alcalde de Cabrera de Mar, ha portat principalment les àrees d'Urbanisme, Neteja i Hisenda. Estanis Fors ja ha presentat Mir als seus regidors.


Jordi mir1

Jordi Mir, alcalde sortint de Cabrera de Mar i futur coordinador de regidories a Arenys de Mar. Foto: Ajuntament de Cabrera de Mar


Aquest serà un dels dos càrrecs de confiança que tindrà l'alcalde Fors i que substituirà a l'actual cap de protocol de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, Quim Ponsarnau. L'altre càrrec de confiança que tenia l'alcaldessa sortint Annabel Moreno és Oriol Ferran, com a cap de premsa. Fors ha explicat avui que no ha decidit encara com substituirà Ferran.  


D'altra banda, Estanis Fors ha anunciat quines seran les carteres que ocuparan els seus vuit regidors. Hi haurà tres grans àrees que governaran Soraya Real, Domènec Massuet i Agustí Farré. La primera que torna a ser regidora, s'encarregarà de Serveis Municipals, Brigada, Salut, Acció Social i Patrimoni. Aquesta darrera competència estarà dotada econòmicament i Real l'ha reclamada per impulsar projectes de fer valdre el patrimoni històric de la vila com ara la Torre dels Encantats, els búnquers o l'arxiu municipal. La segona gran àrea està dirigida per Domènec Massuet i integrarà Urbanisme, Habitatge, Medi Ambient, Platges i Mobilitat. Probablement, Massuet tindrà dedicació plena. Agustí Farré assumirà les àrees d'Educació, Cultura, Festes i Urbanitzacions i Barris. Aquesta darrera regidoria és de nova creació i busca donar resposta a les reivindicacions dels veïns que viuen a les urbanitzacions.


L'advocada Cristina López s'incorpora com a nova regidora d'Hisenda i Recursos Humans. Ramir Vidal serà el regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Consum, Turisme i Fires. Pau Moret assumirà la regidoria d'Esports i Comunicació (Ràdio Arenys), Xavier Navarro serà el regidor de Participació Ciutadana, Noves Tecnologies, Gent Gran i Drets Socials. Finalment, Marta Serrano assumirà Infància, Joventut i Igualtat

 

Finalment, Estanis Fors, a més d'alcalde, es quedarà la cartera de Governació (Policia Local), i ha anunciat que intentarà tenir una dedicació màxima a l'alcaldia, tot i que mantindrà una de les dues places de professor. Actualment, Fors és mestre a dos instituts de batxillerat i demanarà l'excedència d'un i seguirà a l'altra amb una dedicació de 10 hores setmanals.