​S'ha mort el regidor de Junts per Arenys, Xavier Martínez Munné

​L'Ajuntament d'Arenys de Mar decretarà demà tres dies de dol oficial a la vila
|

Xavier Martínez Munné, regidor del grup municipal de Junts per Arenys (JxA) a l'Ajuntament d'Arenys de Mar, s'ha mort aquest dissabte al vespre a causa d'una tromboembolisme pulmonar . Martínez Munné tenia 49 anys i es va presentar a les eleccions municipals del 2019 com a número 5 a la llista encapçalada per Estanis Fors i es va estrenar com a regidor arenyenc des d'aleshores. La mort sobtada del regidor de JxA ha commocionat la vida política arenyenca. L'alcaldessa Annabel Moreno té previst decretar demà tres dies de dol i les banderes onejaran a mig pal en record del representant municipal.


XaviEl regidor Xavier Martínez Munné, en una imatge d'arxiu. 


Xavier Martínez Munné era un professional del món de la tecnologia. Era màster en Direcció i Gestió de Sistemes i Tecnologies de la Informació. Enginyer Tècnic en Informàtica de Sistemes. Postgrau en Tecnologia i Societat de la Informació. Va treballar com a responsable del grup de coordinació al desplegament del pla informàtic dels Mossos d'Esquadra entre els anys 1995 i 2000. També va dirigir projectes per a consultores alemanyes, japoneses i franceses. Actualment era el responsable de IT Service Management Internacional al Banc Sabadell. Aquesta feina la compaginava amb la de professor associat a la Universitat Oberta de Catalunya, segons consta en el perfil del web de l'Ajuntament. Per aquesta trajectòria professional, al grup municipal de JxA era l'encarregat de temes relacionats amb la seguretat ciutadana i també de qüestions sobre processos tecnològics interns de l'administració municipal.


En l'àmbit polític, va ser secretari d'organització de CiU a Arenys de Mar fins al 2015 i posteriorment responsable de Polítiques Digitals del PDeCAT. A principis d'aquest mes, Xavier Martínez Munné va decidir abandonar el PDeCAT per incorporar-se a la nova formació de Junts per Catalunya que lidera l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. L'explicació que va donar al seu compte de Twitter va ser aquesta: "he dimitit com a responsable de Polítiques Digitals en desacord amb decisions de la direcció del partit no refrendades pels associats". I va afegir: "Seguiré treballant per una Catalunya lliure, al servei de les persones a Junts per Catalunya al costat del president Carles Puigdemont i el govern legítim a la presó i l'exili". Munné estava organitzant una agrupació local a Arenys de Junts per Catalunya. 


La darrera aparició pública de Martínez Munné va ser aquest dijous durant el ple ordinari del mes de setembre que es va celebrar de forma telemàtica a causa de les restriccions imposades per la pandèmia de la Covid-19. Xavier Martínez Munné havia nascut a Barcelona, estava casat i tenia dues filles de 15 i 13 anys.