Les obres de la nova pista coberta es retarden fins a finals d’any

​La pandèmia ha afectat els terminis d’una instal·lació programada des del 2017
|

L’anhelada nova pista de joc coberta encara trigarà uns mesos a veure la llum i donar per finalitzada aquesta primera fase de construcció. El mes passat d’octubre era el moment de posar el punt final però l’actual context de pandèmia fa endarrerir tots els processos en marxa i s’espera des del consistori que estigui enllestida cap a finals d’aquest any 2020


Pista nova   xs




Aquesta tercera pista que farà créixer la zona esportiva del Fondo de les Creus té un recorregut històric important, gens fàcil i amb moltes pedres i entrebancs pel camí. Recordem que a inicis de l’any 2017 es comença a preparar el projecte d’aquesta nova pista de joc per part dels serveis tècnics; al ple del març de 2018 s’aprova aquest projecte de construcció i no serà fins al 13 de febrer d’aquest any 2020 quan s’inicien les obres de la nova pista. Un nou espai clau per la pràctica esportiva d’Arenys de Mar, ja que dotarà de més hores (noranta hores a la setmana més) d’entrenaments per a les diferents entitats que en faran ús davant de l’alta demanda que té des de fa temporades el complex del Fondo de les Creus. En total es construiran tres pistes d’entrenaments transversals. 


Però aquesta nova pista de joc va tard com hem comentat. L’Agenda ha parlat amb l’alcaldessa i regidora d’Urbanisme, Annabel Moreno, per saber una mica més d’aquesta fase final de construcció i conèixer algunes característiques d’aquest nou equipament esportiu. 


La nova pista de joc, integrada de manera natural al seu entorn i que no suposa una afectació al parc de Can Quintana, tenia la data de finalització marcada a inicis del mes d’agost. Aquesta data era inviable i s’havia de demanar una nova pròrroga de manera justificada fins al 25 de setembre. Aquest nou endarreriment, que el Consistori està pendent de saber justificació, va en parallel al subministrament de plaques del sostre. Un retard que té el seu origen de nou al context que vivim amb la Covid-19. 


Per tant, ara mateix els treballs d’aquest espai esportiu es troben al 80% de l’execució. Moment per realitzar el tancament de la pista, tancar el sostre amb les plaques i posteriorment la formigonada de la pista que s’ha d’acomplir després de la coberta. Per veure la llum finalment, restarà acabar part de les installacions i urbanització de l’accés, illuminació i megafonia, a més de places d’aparcament que es realitzarà amb sauló compactat (una posterior fase serà la possibilitat d’asfaltar aquestes places). Anteriorment es van fer les actuacions prèvies, enderrocs i moviments de terres, sistema estructural, sistema d’acabats, condicionaments i serveis com d’aigua o evacuació. 


L’obra d’aquesta primera fase constructiva té un pressupost adjudicat en total amb IVA de 471.326 euros. També cal recordar que aquest nou equipament podrà ser ampliat en futures fases.