El geriàtric municipal permetrà finalment que els residents puguin sortir del centre

​En un primer moment ho havia desestimat, però les famílies han pressionat veient que altres centres les permetien i que els avis fa 11 mesos no poden sortir
|

La Residència Geriàtrica Municipal no aplicarà al 100% les noves mesures del protocol de residències fins a la setmana que ve. En un comunicat a les famílies, la direcció del centre ha assegurat que "les mesures que entren en vigor requereixen organització i, donat el poc marge de temps que s'ha donat als serveis, no serà fins a la setmana vinent que en veurem l'aplicació al 100%, i us podrem informar de com es programaran. Això ha generat una polèmica amb les famílies que ja volien treure els avis a passejar aquest cap de setmana. Els protocols han canviat després que els residents ja hagin rebut les dues dosis del vaccí. 


134 L'antic Hospital des de l'Edifici Xifré




Les noves mesures dictades pel Departament de Salut estableixen que pel que fa a les visites de familiars no caldrà realitzar proves d'antígens i es mantenen les visites setmanals amb les mateixes mesures preventives (mascareta, distància física, neteja de mans i ventilació), preferentment en espais oberts. Pel que fa a les sortides: es restableixen les sortides curtes i els passejos acompanyats d'amics o familiars. Aquestes sortides han de realitzar-se de forma pactada amb el centre, controlades, complint amb les mesures habituals de protecció, amb el compromís de declaració responsable per part dels familiars i, a la tornada al centre, caldrà desinfectar calçat, carrutxes, cadires de rodes... fer higiene de mans i canvi de roba, que es durà a rentar a 60 °C.


El dijous, la mateixa direcció ja va informar que els referents de salut del CAP encara no tenien notificació de l'adaptació de les mesures d'intensificació del pla sectorial de les residències que havien sortit als mitjans. Tot i això, la resta de residències de l'Àrea Bàsica de Salut d'Arenys sí que van anunciar el vistiplau dels referents sanitaris per organitzar visites aquest cap de setmana.  Els familiars van demanar de poder treure a passejar els avis, però la direcció del centre públic ho va desestimar. Alguns familiars han pressionat esgrimint la instrucció de Salut de la Generalitat, tenint en compte que els avis porten 11 mesos sense poder sortir. Finalment, ahir al vespre es va enviar una nota que sí que s'ha enviat una nota dient que sí que poden treure els avis.