El llarg procés de reparació de la coberta del pavelló afecta l’esport

Els problemes s'afegeixen a la manca d'entrenaments i competicions a causa de la pandèmia
|

Aquests primers mesos d’any 2021 no estan sent fàcils per a les entitats esportives perquè des de fa un any es va aturar tota activitat i alguns clubs encara no han pogut disputar cap partit oficial. A aquests problemes s’ha afegit la coberta d’un dels pavellons que conforma el complex del Fondo de les Creus, concretament la del pavelló on entrenen regularment entitats com el Club Patinatge Artístic o el Club Hoquei Arenys. 


Coberta pavelló2   CTTreballs de reparació a la coberta del pavelló. Foto: Carles Toribio


Aquesta teulada que ha estat focus d'atenció en els últims temps a causa del seu mal estat que ha fet que aquestes dues entitats no poguessin reprendre els entrenaments el dilluns 8 de febrer, moment on van permetre la tornada als entrenaments als equips federats, ja que la reparació no es trobava a punt i per seguretat no deixaven tornar fins que es solucionés de manera temporal el problema. 


La coberta va quedar de nou força malmesa pels aiguats de finals d’any i pel temporal Filomena del mes de gener. Dues setmanes després, concretament el dilluns 22 de febrer van poder reprendre els entrenaments, ja que l’empresa KMMI, dedicada a aquest tipus de reparacions, va portar a terme aquestes obres de la claraboia i del lluernari de la teulada, per poder solucionar aquestes goteres i també donar la seguretat suficient perquè en cas de nou temporal no s’aixequés cap placa del sostre. La reparació parcial va trigar tres dies, però ha sigut un procés complicat i llarg perquè d’aquesta reparació s’ha fet càrrec UFEC, que s’encarrega del manteniment del complex del Fondo de les Creus. 


El llarg procés de reparació comença per l’informe del pèrit, la valoració, acceptació, cerca d’empresa i pressupost. Totes aquestes fases tenen un termini que va fer coincidir amb el punt de no poder començar a entrenar. Així doncs les dues entitats van continuar amb els entrenaments a l’aire lliure, tant al pati exterior de l’escola Joan Maragall com de l’escola Sinera, amb l’agreujant que són instal·lacions poc aptes per realitzar entrenaments en condicions, fins i tot alguns dels equips del Club Hoquei Arenys no podien entrenar perquè no eren pistes reglamentàries. En el cas del Club Hoquei Arenys és possible que les competicions es reprenguin a la meitat del mes de març, en el cas del Patinatge sembla que serà al mes de maig. 


Ara el següent pas serà el canvi total de la coberta. Una obra de més magnitud on l’Ajuntament ja es troba treballant, però no vol detallar possibles dates d’inici, això si, volen fer-ho durant aquest any 2021. Aquesta teulada té vint anys, amb el corresponent desgast i filtracions, que ha fet veure al Consistori que és totalment necessari assumir aquesta obra. Ara és moment de trobar una empresa que s’encarregui d’aquest projecte i veure quin és el millor moment perquè es pugui donar inici a aquesta important reparació de la installació esportiva.