Dídac Plana, campió de Lliga amb el Barça de Futbol Sala

​Els blaugrana van guanyar en la tanda de penals davant del Levante en el partit que es va jugar ahir al vespre
|

No podia ser d’una altra manera, amb parada final de Dídac Plana a la tarda de penals que dóna una nova lliga al Barça de futsal després de la victòria a la tanda de penals davant l’equip del Levante ahir al vespre (2 a 2 en finalitzar la pròrroga, i 5-4 als penals). Un final de temporada espectacular, amb partits molt disputats i amb un paper clau del porter arenyenc.

La final arribava al tercer i definitiu partit. Era guanyar el matx i això volia dir aixecar el títol, o perdre i marxar amb un regust agredolç, sobretot per a un Barça que tindrà una renovació important, començant per la marxa del fins ara entrenador, Andreu Plaza després de cinc temporades al capdavant de la banqueta del primer equip blaugrana.

Didac plana2

I aquest tercer partit havia de seguir el guió de tots aquests play-offs: emoció, tensió, lluita, intensitat i gols. Uns gols que han arribat per part culer sempre darrere del marcador, ja que Daniel Shiraishi marcava en l’últim minut de la segona part que portava el matx a la pròrroga, i tornava a passar el mateix, amb el 2-2 que marcava Matheus Rodrigues quan faltaven quaranta segons per a la finalització de la segona part de la pròrroga.

Amb aquest gol del brasiler, el partit i la lliga es decidiria als penals, moment on la tècnica i la sort s’agafen de la mà, però també hi ha un factor clau: el paper que juguen els porters. I en aquesta final es trobaven els dos millors porters de la LNFS, Fede per part de l’equip valencià i l’arenyenc Dídac Plana per part del Barça. I Dídac ha tornat a disputar un partit i una tanda brutal, amb la parada final davant Cejudo que dona una nova lliga a la secció del futsal del FC Barcelona.

Didac plana1

Dídac Plana potser és el jugador de la final i dels play-offs, amb una temporada impressionant, ja que ha tingut un treball que gràcies a les seves parades el Barça s’emporta una nova lliga, però a més és un líder a la pista i també és un factor clau i diferencial a l’inici de la construcció ofensiva de l’equip, com ara la seva gran unió amb Ferrao. Al final del partit, després de la seva parada, ha posat direcció cap a la grada, per poder abraçar-se amb aquesta afició que ha tingut un paper molt important en aquest tram final de competició i després llàgrimes d’alegria.

Recordem que el Barça arribava a aquesta final després de perdre les finals de la Copa d’Espanya, Supercopa, Champions (tots tres, finals a partit únic), però aquesta vegada no s’ha escapat el trofeu. Això si, gran paper d’un històric Levante que competirà, juntament amb l’equip del Barça, a la pròxima edició de la Champions League de futsal. Fi de festa que finalitza amb el trofeu al cel del Palau Blaugrana que aixequen Dyego i Aicardo i amb un Dídac Plana en pla estel·lar.