Detectats 19 casos de covid a la Residència Vil·la Betània

​Tots els contagiats de covid són residents, però són asimptomàtics, es troben bé de salut i ja s'han activat els protocols sanitaris corresponents
|

Ahir a la tarda es van detectar 19 casos de covid a la Residència Vil·la Betània d'Arenys de Mar. Entre els contagiats no hi ha cap treballador, són tots residents, però asimptomàtics i es troben bé de salut. La detecció es va fer per part dels professionals del centre geriàtric després de detectar que algun resident tenia tos lleu, com si fos símptomes d'un refredat. Se li va fer un test d'antígens ràpid (TAR) i va resultar positiu. A partir d'aleshores, es van fer TAR a la resta de residents i treballadors, resultant 19 contagiats. 


Residencia geriatrica vil la betaniab 11 1280x644

La residència Vil·la Betània. 


De seguida es van activar els protocols sanitaris corresponents, avisant a l'Àrea Bàsica de Salut d'Arenys de Mar, que ja ha recomanat extremar les precaucions a la resta de residències. És previst que Salut Pública organitzi un cribratge massiu de proves PCR demà a la residència Vil·la Betània per determinar amb seguretat quants contagiats hi ha. Per ara s'ha procedit a l'aïllament dels residents contagiats a l'espera dels resultats. 


En declaracions a L'Agenda, la directora del centre, Míriam Sánchez, ha afirmat que els residents es troben bé de salut i que la situació està controlada i que estan a l'espera de les indicacions de Salut. Cal recordar, que durant la primera onada de la pandèmia onze treballadores d'aquesta residència es van confinar amb els residents per evitar la covid fes estralls al centre.