S'aprova el desenvolupament urbanístic del sector de Lourdes

La CUP vota en contra del govern sobre el pla parcial que permetrà edificar tota la zona entre el parc de Lourdes i l'autopista​
|

El ple de l'Ajuntament d'Arenys de Mar ha aprovat definitivament aquesta tarda  el pla parcial urbanístic del sector Sud-2 Lourdes. Aquesta zona, compren tots els terrenys de la conca del rial de Sa Clavella, entre el parc de Lourdes i l'autopista, fins a arribar al carrer Barcelona. L'alcaldessa i regidora d'Urbanisme, Annabel Moreno, ha explicat que el que s'ha aprovat és el desenvolupament urbanístic que ja estava contemplat en el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), aprovat el 2014.


Pla urbanistic

S'hi podran construir cases unifamiliars i  algun edifici de planta baixa i dos pisos. 


En aquest sentit, la majoria de les propietàries de la zona van formar una junta de compensació que, el 2017, van presentar una proposta de pla parcial. Els tècnics municipals van emetre les seves esmenes, però faltava la valoració mediambiental. Per això, la junta de compensació volia aprovar el pla per silenci administratiu. La comissió d'Urbanisme de Barcelona va recordar a l'Ajuntament que podria aprovar-se per silenci administratiu o a través del ple municipal. Moreno ha explicat que s'ha optat per aquesta segona opció "per donar-li publicitat i que tothom i pugui presentar al·legacions". D'aquesta manera, el pla també assumeix els requeriments dels tècnics municipals.


El pla contempla un desenvolupament amb menys densitat de la inicial, amb cases unifamiliars i algun edifici de planta baixa i dos pisos. Moreno ha admès que "ens pot generar dubtes, i ens pot agradar més o menys". I és que un dels socis del govern s'ha desmarcat de l'aprovació d'aquest punt. La portaveu de la CUP, Ona Curto, ha explicat el vot en contra de la seva formació. Curto ha afirmat que "vam votar en contra del POUM el 2014, i aquest pla proposa un creixement massiu en una de les zones verdes urbanes que ens queden". Moreno li ha respost que ERC es va abstenir en l'aprovació definitiva del POUM, però que ningú hi va presentar al·legacions. "No podem fer res més que aprovar-ho", ha afirmat. En cas de no fer-ho, "l'Ajuntament hauria de pagar una indemnització a les propietàries pel valor dels diners que podrien haver guanyat", ha afegit. El pla parcial s'ha aprovat gràcies al vot a favor d'ERC, Arenys en Comú i dels grups de l'oposició, Junts per Arenys i PSC.


Moció a favor de Valldegata

En matèria urbanística, la CUP també ha votat en contra de la resta de grups una moció presentada pel grup municipal del PSC, a favor de l'execució de la variant de Valldegata i els accessos de l'autopista. Després de les modificacions durant la comissió informativa, els grups han acordat proposar a la Generalitat una variant menys agressiva amb el territori, aprofitant que la majoria de trànsit de la nacional passarà a l'autopista. En aquest sentit, l'alcaldessa ja ha anunciat una reunió amb la Generalitat el pròxim 19 d'octubre. Pel que fa a les rotondes del nus de Vallvidrera, s'està redactant el projecte.