Junts Autisme, finalista dels Premis Fundació "la Caixa" a la Innovació Social

L'entitat arenyenca ha rebut el reconeixement pel "Projecte EVI - Espai de Vida Independent", seleccionat entre 550 de tota Espanya
|

L'entitat arenyenca Junts Autisme ha estat nomenada finalista dels Premis Fundació "la Caixa" a la Innovació Social 2021 que s'atorgaran el dia 20 d'octubre a Madrid. El jurat ha triat el Projecte EVI - Espai de Vida Independent que impulsa l'entitat d'Arenys entre 550 propostes de tot l'Estat. Neus Payerol, directora de la Fundació Junts Autisme, ha explicat al programa El dominical de Ràdio Arenys, que estan molt contents per aquest reconeixement que els reforça en el seu projecte de futur per propiciar una sortida de vida autònoma als autistes adults.


Payerol ha aclarit que el fet de ser finalista és una gran notícia, tot i que el primer premi se l'ha endut una altra entitat que rebrà 15.000 euros. A més, per raons de les restriccions Covid, l'entitat arenyenca no estarà present a l'entrega dels guardons a Madrid.


Junts Autisme aspira a crear al palauet d'Stella Maris, al carrer Pompeu Fabra d'Arenys de Mar, un centre habitacional per a adults amb capacitat per a 10 places. L'edifici és privat però els propietaris el cediran a l'Ajuntament per impulsar la construcció de pisos en el solar del costat. La cessió es podria produir a finals d'any i seria en aquell moment en què el Consistori arenyenc cediria l'edifici a Junts Autisme per impulsar el seu projecte.


Stella maris   xs

Palauet d'Stella Maris on Junts Autisme vol fer el centre nou. Foto: Xavi Salbanyà.


Payerol ha explicat que l'entitat que dirigeix està pendent d'aquesta cessió per aconseguir el finançament necessari. Només l'arranjament del palauet pot costar més de mig milió d'euros. En aquest sentit, han tingut converses amb la conselleria de Drets Socials de la Generalitat per aconseguir fons europeus Next Generation destinats a la rehabilitació d'edificis.