S'ha mort Jaume Lloret a 87 anys

​Violinista, director de diversos cors i músic de cobla, fou el compositor de la música dels goigs de Sant Roc
|

El músic Jaume Lloret i Maresma s'ha mort avui dimecres, 20 d'octubre a 87 anys. Lloret tenia una llarga carrera musical com a intèrpret de diversos instruments, compositor i director de cor. Tot i començar la carrera religiosa que després va abandonar, Lloret va dedicar-se a la música al llarg de la seva vida. Va començar a tocar el saxofon en alguns grups mataronins, o el violí als anys 50 i 60 a l'antic teatre de Joventut Seràfica, per a qui més tard enregistraria les músiques dels Pastorets. 


Jaume lloret   xs

Jaume tocant el flabiol el Sant Roc de 2016.


Músic de cobla, Lloret va fer de la música tradicional catalana i, especialment, el flabiol i el tamborí, la seva lluita personal. Tot i que era força conegut per tocar el violí, va començar de ben petit amb el tible i la tenora, tocant a les cobles per a pobles i ciutats. Anys més tard, va aprendre a tocar el flabiol i el tamborí. Amb aquests instruments va fer carrera a diverses formacions, com ara la Cobla Maresme, la Cobla Costa Daurada o més tard a la Cobla Mil·lenària.


Lloret també va compondre algunes peces musicals, entre elles alguns goigs i himnes on musicava la lletra de Mn. Martí Amagat. És el cas de les "Cobles al Gloriós Sant Roc que canta el poble d'Arenys", com es titulen els goigs de Sant Roc del 1989, que han esdevingut el cant popular de les festes del vot de vila a Sant Roc i que la Generalitat va declarar com a element d'especial interès de la Festa de Sant Roc. Els goigs han esdevingut un símbol de la festa de Sant Roc. Per aquest motiu el Patronat de Sant Roc el va reconèixer amb l'Almorratxa d'Honor, el 2013.


 MG 6604a

Jaume Lloret a la darrera cantada de nadales del macipets a Vil·la Betània, el 2019.


Una altra faceta en el món de la música era la de director de cor. Lloret va ser director durant força anys de la Societat Coral l'Esperança. També va col·laborar amb altres formacions de cant, a destacar el cor 'Els Boixets' dels Seràfics, dirigit aleshores per Santi Riera. Finalment, també va fundar la dècada dels 2000 la Coral Gregoriana Femenina d'Arenys de Mar, un cor de dones dedicat a la música gregoriana que amenitzava les misses de les festivitats als diversos convents d'Arenys, com les Clarisses, per Santa Clara, o a l'Asil Torrent, per Santa Marta. 


Jaume Lloret era vidu de Concepció Ayter amb qui va tenir 4 fills. La missa funeral se celebrarà a l'església de Santa Maria d'Arenys, el pròxim dissabte, 23 d'octubre, a les 12 del migdia. Descansi en pau.