Els furts es disparen un 40% i es dupliquen els detinguts

​Arenys de Mar continua sent un punt atractiu per als delinqüents
|

Arenys de Mar continua sent un lloc atractiu per als delinqüents. Ni el fet que a la vila estigui ubicada la comissaria comarcal dels Mossos d’Esquadra dissuadeix els lladres i malfactors de venir a la vila a fer de les seves. Tot i que no tots els delinqüents són de fora. També hi ha que resideixen a Arenys. Les darreres dades oficials de delinqüència a Arenys de Mar que s’han donat a conèixer demostren que l’any 2021 s’han disparat la majoria de delictes i també les detencions respecte de l’any anteriorEls robatoris de petites quantitats, anomenats furts en l’argot judicial, han augmentat un 40% i han passat de 192 a 270. És a dir, 78 casos més denunciats. 


Controls policials 2  xs

Control policial durant el confinament del 2020. Foto: Xavi Salbanyà


També hi ha hagut un 28% més dels delictes contra les persones i un 5% més de delictes contra el patrimoni. Les agressions sexuals s’han multiplicat per quatre passant d’1 a 4, mentre que els casos de violència masclista quasi s’han multiplicat per dos: de 10 a 19. Només han baixat els robatoris de grau major al furt i que comporta una condemna més gran, cosa que demostra que els delinqüents es coneixen molt bé les lleis. En canvi, els robatoris amb violència s’han duplicat també i s’han incrementat de 8 a 19. 


El regidor de Governació, Josep Maria Pruna, afirma que aquestes preocupants dades són similars a la resta de la comarca on també s’ha registrat un increment. La policia ha fet el doble de detencions i s’ha passat de les 34 a 71. D’aquestes, 17 han estat per robatoris i 9 per furs, la resta han sigut per altres delictes. Malgrat això, Pruna ha tornat a manifestar la impotència que perceben les policies quan detenen un delinqüent reincident i veuen que hores o dies després, els jutges els deixen en llibertat perquè la llei no s’ha modificat.