Les deficiències i els problemes es cronifiquen a les pistes d’atletisme

​Des de fa un any hi ha 200 contenidors a la part exterior de les pistes que dificulten els entrenaments
|

A les pistes municipals d’atletisme van sorgint problemes que fan difícil la pràctica diària dels entrenaments de la Penya Apa Anem-hi i del Club Triatló d’Arenys de Mar. Entrebancs constants que des de l’Ajuntament han anat millorant, però que segueixen sense tenir unes condiciones òptimes per tenir uns entrenaments de cert nivell pels atletes que fan ús. Això fa que els esportistes busquin altres vies per seguir amb la seva preparació de cara a les competicions oficials de la temporada. 


Ara mateix, sense opcions a tenir una futura instal·lació nova, ja que l’actual govern no ho porta com una de les accions a realitzar durant aquest mandat, la pista d’atletisme es troba totalment obsoleta i amb alguna zona fins i tot en precàries condicions, afegint que des de fa un any es van col·locar gairebé dos-cents contenidors a la part exterior i sembla que no es retiraran en els mesos vinents, fins que possiblement s’implanti el porta a porta a Arenys de Mar. 


Pistes d'atletisme   CT

Cabres menjant herba a les pistes d’atletisme. Foto: Carles Toribio


Aquesta problemàtica de l’estat de les pistes ha fet que diferents atletes de la Penya facin un trencaclosques per entrenar, és el cas per exemple de la Marta Mitjans o la Ivet Codonyés, que alguns dies entrenen a Arenys de Mar i altres ho fan a Canovelles, amb opcions de fer-ho en unes setmanes a Mataró. 


El primer gran problema que es descobreixen és l’accés a aquest equipament esportiu. No és nova la reclamació de la falta d’il·luminació a la rampa o una vegada s’apaguen els llums de la pista. Una rampa en millors condicions, ja que s’han realitzat diferents millores, però gens fàcil de pujar. 


Una de les millores que necessitava la instal·lació era la col·locació de peces de tartan en diferents zones de la pista. Un element molt reclamat per dur a terme millors entrenaments, sobretot en especialitats de salt i de llançaments. Aquestes peces estan col·locades per part de la Regidoria d’Esports, unes millores que han pujat a 9.000 euros, així i tot actualment dona una imatge lluny del que hauria de ser la realitat, ja que aquests metres de tartan es troben per peces, a l’espera d’enganxar-se, perquè van arribar tallats i això fa que de moment es trobin problemes i fa gairebé impracticable entrenar en aquestes condicions. 


Recordem que el marc cronològic de l’atletisme a final i inici d’any s’entrena el cros, després arriba la pista coberta per posteriorment fer entrenaments d’aire lliure. I els contenidors que es van col·locar fa mesos dificulta els entrenaments de cros i també els entrenaments de llançament de pes i martell. El consistori ha anat dient que es traurien, tanmateix sembla que fins que no s’implanti el porta a porta no es trauran d’aquella zona. 


Una instal·lació de l’any 1997, antiga, sense gaires reformes, amb projectes de renovació que mai s’han realitzat i que repercuteix negativament en els entrenaments dels atletes d’Arenys de Mar i crea un desavantatge vers altres clubs de la zona.