Dídac Plana, campió de la Copa d'Espanya de Futbol Sala

​El porter arenyenc guanya la quarta copa d'aquest torneig amb Futbol Club Barcelona, ahir a l'Olivo Arena de Jaén contra ElPozo Múrcia
|

El Barça de futbol sala que dirigeix Jesús Velasco es va proclamar ahir campió de la Copa d’Espanya al Olivo Arena de Jaén en l’edició XXXIII. Una final contra ElPozo Múrcia, un dels grans rivals històrics de l’equip català, molt disputada, amb tensió, emoció, competida i amb un final on van saltar espurnes entre els dos equips.

Barcu0327a didac plana

Dídac Plana celebrant la victòria amb el FC Barcelona. Foto: LNFS.

La final va arribar a la tanda de penals, després del 2 a 2 en els quaranta minuts reglamentaris, amb un gran Dídac Plana, i posterior 3 a 3 en la pròrroga. Amb aquest empat es decidiria el guanyador mitjançant els penals. I aquí es va arribar al moment més calent, ja que en un moment, ElPozo es va veure guanyador, però l’instant replay va entrar en acció amb el penal de Pito (Barça) i va continuar amb els llançaments. Dídac Plana i Miquel Feixas van decidir intercanviant-se la posició i el porter suplent del Barça va aturar en dues ocasions el penal de Mati Rosa. El posterior penal materialitzat per Marcenio, donaria la sisena Copa d’Espanya al Barça.

Una Copa on l’equip de Dídac Plana va guanyar en quarts de final al Jimbee Cartagena per 3-1; a l’Inter Movistar per 4-6 I en la final a ElPozo per 3-3 (7-6). Quarta Copa d’Espanya pel porter arenyenc, després de guanyar-la els anys 2018, 2019, 2020. El porter segueix com a peça clau del Barça, continua com una muralla difícil de traspassar i com a constructor primer de l’atac de l’equip culer. En la tanda de penals va aturar el primer penal a Gadeia i per exemple va ser clau en l’error del doble penal que també fallaria Gadeia gairebé a les acaballes del temps reglamentari.