Un document intern diu que hi ha 51 contractes públics caducats

L’informe ha estat elaborat per la CUP responent a l’acusació d’ERC
|

El xoc polític entre ERC i CUP, socis de govern a l’Ajuntament d’Arenys de Mar, arran de la decisió de l’alcaldessa Annabel Moreno d’expedientar la mà dreta de la regidora Ona Curto a l’àrea de Serveis Municipals continua tenint conseqüències. Les relacions entre els dos partits s’ha anat enrarint en els darrers mesos i aquesta crisi ha estat la més important del mandat. Hi ha desconfiança en el si del govern arran d’aquest episodi que ha suposat un qüestionament per part d’ERC de la feina de la CUP. 


Ajuntament

Els 51 contractes caducats afectaries a totes les àrees de l'Ajuntament.


Mentrestant, tira endavant l’expedient al tècnic de Serveis Municipals a qui s’acusa d’haver permès que els contractes de la neteja d’edificis públics i de l’enllumenat romanguessin caducats entre 10 i 8 anys, respectivament. Però la CUP no s’ha conformat i, tal com va informar l’AGENDA, va destapar que “la bola dels contractes caducats era molt més gran” perquè no només es limitava a l’àrea que lideren les cupaires. Aquesta afirmació ha tingut recorregut en un document intern elaborat per la regidoria de Recursos Humans que dirigeix Marta Prades (CUP) i que indica que l’Ajuntament tindria caducats fins a 51 contractes de totes les àrees. Molts d’aquests contractes van finalitzar en els darrers dos anys i estarien prorrogats per mantenir-los vigents. 


No obstant, l’informe de l’interventor municipal d’aquesta passada primavera advertia de la irregularitat que suposa tenir contractes prorrogats indefinidament. A més, aquesta situació de provisionalitat comporta que els serveis no es poden millorar fins que no hi ha un nou contracte


Junts per Arenys ha criticat durament el govern per aquest fet i commina l’alcaldessa a actualitzar els contractes. Per la seva banda, Annabel Moreno desmenteix que siguin tants contractes que estiguin caducats i acusa el cap de l’oposició Estanis Fors de mentir sense esmentar que ha estat la CUP qui ha fet l’informe. Per la seva banda, la regidora d’Hisenda, Laia Martin, convida la població a revisar contracte per contracte al portal de transparència per demostrar que no hi ha tants contractes caducats. 


L’AGENDA va demanar al servei de premsa la situació contractual d’aquests convenis, però a finals del mes de juny encara no ha havia rebut resposta. 


Sigui com sigui, la nova picabaralla pública entre ERC i JxA amaga la mar de fons entre els socis de govern i que queda demostrat amb l’aparició d’aquest document que és una mena d’auditoria no autoritzada de la situació dels contractes municipals.