Arenys és l’últim poble del Maresme en protegir la zona de bany a la platja

Els vigilants de les platges acaben la seva jornada a dos quarts de sis de la tarda
|

Les altes temperatures dels mesos de maig i juny d’aquest any han propiciat que milers de persones decidissin triar Arenys de Mar com a zona de bany. Aquest atractiu creixent en els darrers temps no ve acompanyat d’una millora en la vigilància i seguretat de les platges. Han estat molts els banyistes que s’han queixat pel retard en la col·locació de les boies grogues que delimiten la zona de bany i que protegeixen a les persones de la navegació de vaixells i motos d’aigua. Tampoc es van col·locar a temps les anomenades línies de vida que ajuden a entrar i sortir als banyistes amb dificultat de mobilitat. 


S’ha donat la circumstància que a la platja del Cavaió sí que hi havia un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda però quan aquests usuaris arribaven a l’aigua es trobaven que no hi podien accedir per la falta d’aquestes línies de vida. Igualment, tampoc s’ha senyalitzat la zona d’accés a la platja per a que les embarcacions i altres elements nàutics puguin entrar i sortir amb seguretat per als banyistes. 


Aquesta situació ha estat exclusiva d’Arenys perquè la resta de poblacions costaneres de la comarca van col·locar aquestes boies al mes de maig. No ha estat fins a la tercera setmana de juny que finalment van arribar les boies al Cavaió, mentre que les de les platges de la Picòrdia i Musclera van haver d’esperar més temps. A tot aquest retard, s’hi va afegir l’accident que va patir l’embarcació que col·loca les boies que va embarrancar a la platja de Sant Vicenç de Montalt. 


Pagina 6

L'embarcació que col·loca les boies va patir un accident a Sant Vicenç de Montalt.


Cal saber que aquesta embarcació que instal·la les boies grogues a la costa té base al port d’Arenys i que, incomprensiblemente, aquest any va deixar les platges arenyenques pel final. 


Igualment, els usuaris han vist com tampoc s’ha activat abans els serveis de vigilància i salvament de les platges. No va ser fins el dia 18 de juny que van començar a treballar amb un horari que ha quedat totalment desfasat, especialment a les tardes. Els vigilants de les platges acaben la seva jornada a dos quarts de sis de la tarda que és quan les famílies amb nens arriben a la platja per evitar la insolació de les hores centrals del dia. 


Des de l’Ajuntament es reconeixen aquests retards i els horaris anacrònics, però es remeten al nou contracte que s’ha de formalitzar després de l’estiu perquè el conveni vigent està prorrogat. 


El govern municipal assegura que en el nou contracte es mirarà d’adequar els horaris i el calendari de l’inici de la temporada de bany a la nova realitat.