Inquietud a Arenys de Munt per la falta de places d’escola bressol P0

|

Preocupació entre les famílies d’Arenys de Munt que tenen un nadó o estan esperant el seu naixement. La raó és que, per primer cop, l’Escola Bressol Municipal va rebre més demanda que les places oferides. Concretament, el problema residia, en un primer moment, a la franja de P1, que va tenir més sol·licituds de preinscripcions de les previstes dins el termini establert. A mitjans del mes passat, van haver de fer un sorteig, tot i que s’esperava poder acollir a tots els infants mitjançant una reubicació de places si comptaven amb el vistiplau del Departament. Finalment, tots els infants del poble de P1 que ho van sol·licitar van poder aconseguir la seva plaça gràcies a aquesta reorganització d’espais. Així i tot, ara el problema es traslladaria a P0. 


Pagina 7

Per primer cop, l’Escola Bressol té més demanda que oferta. Foto: Ajuntament d'Arenys de Munt


La regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Arenys de Munt, Tònia Vila, va explicar a l’AGENDA que van decidir reubicar les places de nadons perquè en el moment de la preinscripció no hi havia pràcticament sollicituds per a P0 -eren quatre en total- i no podien arriscar-se al fet que aquestes places sobrants quedessin buides. “Estem treballant perquè els nadons que vinguin també tinguin possibilitats d’entrar-hi”, tot i que reconeix que és “difícil”, perquè ara l’escola bressol municipal està “una mica tensada”, per aquest augment de demanda a P1 i el fet que el poble va perdre fa poc una escola bressol privada. 


A més, es descarta muntar barracons o alternatives que impliquin un augment del nombre de places totals, donat que “no podem passar de 115, que són les autoritzades pel Departament. Augmentar aquest topall no està sobre la taula, perquè, entre altres coses, es trigaria molts mesos a fer el canvi i no seria una solució immediata. El Departament ens ho va treure del cap”. 


La regidora també va argumentar que “les escoles bressol municipals han de garantir una sèrie de metres quadrats per infant, que ara complim, però amb una ampliació ja no, perquè hauríem d’eliminar pati per installar-hi un barracó. Pensem que no és la solució”. La regidora va assegurar que encara tenen algunes places disponibles, i que quan arribin al límit de 115 “farem el possible per solucionar els problemes que vagin sortint. Jo el que vull és tranquillitzar les famílies, que no s’alarmin”, afirma. 


La regidora va recomanar que les famílies amb nadons “vagin a l’escola bressol i manifestin quan voldrien portar-los, per veure de quants nens parlem i fer una estimació de la demanda”.