La Síndica de Greuges dóna la raó als Guinguetaires contra l'Ajuntament d'Arenys de Mar

​Demana al consistori que retorni els diners del cànon dels dos primers mesos del 2021 que els guinguetaires van pagar quan encara no s'havien instal·lat
|

La síndica de greuges de Catalunya ha donat la raó a l'Associació de Guinguetaires d'Arenys de Mar en la demanda pel retorn del cobrament del cànon que van interposar contra l'Ajuntament d'Arenys de Mar. L'associació havia denunciat el consistori arenyenc davant del síndic perquè l’Ajuntament els havia cobrat els dos primers mesos del cànon del 2021 quan encara no s’havia fet l'adjudicació de les guinguetes. Per aquest motiu, la síndica reclama a l’Ajuntament que retorni els diners del cànon corresponent a l’any passat que els guinguetaires van pagar quan encara no s’havien instal·lat. 


Xiringuito cavaió 2021   xs


Segons ha avançat Ràdio Arenys, la síndica de greuges ho ha comunicat aquesta mateixa setmana a l'Associació de Guinguetaires. Des de l'organisme també s’ha demanat a l'Ajuntament d'Arenys de Mar que se'ls informi de les mesures que es prendran d'ara endavant. L'associació calcula que els han de retornar entre 8 i 12 mil euros, però no confien que l’Ajuntament faci cas d'aquesta recomanació de la síndica perquè no és vinculant.


Pel que fa a la temporada que està a punt de finalitzar, s'ha tornat a xifres semblants als anys d'abans de la covid, però encara estan lluny de recuperar les dels anys previs al 2018. En aquests moments només dues guinguetes resten obertes, pendents de rebre el vistiplau de l'Ajuntament per si poden ampliar la temporada fins a Tots Sants. La resta ja estan desmuntant les seves respectives instal·lacions.