L'Ajuntament rep una subvenció de 57 mil euros per netejar el rial del Bareu

​Les ajudes de l'ACA són per a actuacions per retirar selectivament grans densitats de vegetació que obstaculitzin el pas de l’aigua
|

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat concedit una subvenció de 57 mil euros a l'Ajuntament d'Arenys de Mar per desbrossar i netejar el rial del Bareu, el 100% de l'import demanat. L’ACA ajuda els ajuntaments amb aquests programes per al manteniment de les lleres en els seus trams urbans.


Rial del bareu 3  xs


Concretament, l’ACA subvencionarà amb 57.061,11 euros la neteja del rial del Bareu a la seva part alta. En declaracions al programa 'Tot a l'hora' de Ràdio Arenys, l'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno s'ha felicitat per la notícia, i ha agraït la feina de la regidora Ona Curto (CUP) a l'hora de demanar aquesta subvenció. Pel que fa a l'obra de canalització del tram baix del rial, a l'avinguda de Pau Costa, Moreno ha explicat que "el projecte havia d'estar redactat al novembre". Per això, Moreno té pendent una reunió amb l'ACA de qui ha assegurat que "n'estem molt queixosos". 


Les ajudes aprovades són per a actuacions en domini públic hidràulic dins de zona urbana que comportin la retirada selectiva de grans densitats de vegetació que obstaculitzin el pas de l’aigua, l’erradicació d’espècies vegetals invasores que redueixen la capacitat de desguàs, la retirada d’arbres morts i caiguts i la retirada i redistribució de sediments. A la resta de la comarca, les rieres del Capaspre a Calella, o la d'Aregentona i de Sant Simó a Mataró, també han rebut subvencions. En total, l'ACA hi destinarà 4,4 milions d'euros a tot Catalunya.