Baixa la demanda de beques de menjador per aquest curs a Arenys de Mar

La demanda d'aquesta ajuda a Arenys de Mar ha baixat un 3,6%, mentre que al Maresme el nombre de sol·licituds ha pujat un 12,4%
|

Les sol·licituds de beques de menjador escolar han baixat un 3,6% a Arenys de Mar respecte de l'any passat. El nombre total de sol·licituds per a aquest curs ha estat de 344 i se n'han resolt favorablement 306. Per ara, resten pendents de resolució un total de 38 sol·licituds. Aquest lleuger descens contrasta amb les xifres a escala comarcal, on s'han demanat un 12,4% més de beques que el curs anterior. En el total al Maresme s’han demanat un total d’11.751 sol·licituds presentades al Consell Comarcal. 


Menjador


Des del curs passat, els ajuts cobreixen fins al 70%, que suposa la gratuïtat del menjador escolar fins a 123 àpats. Hi ha excepcions, però en què es paga la totalitat si la situació és d’extrema vulnerabilitat. En el cas d'Arenys de Mar, les beques menjador suposen més de 235 mil euros anuals. També que hi ha casos en què s’atorguen aquestes beques de menjador directament si la situació així ho requereix. És el cas, per exemple, dels infants provinents d’Ucraïna, a qui ja a finals del curs passat se’ls hi va concedir.


Les sol·licituds de beques de menjador són un baròmetre de la situació econòmica de la comarca, fortament castigada per la pandèmia de la covid. L'increment de peticions d'ajuts s'ha registrat a la majoria de municipis del Maresme. L'any passat Arenys de Mar va créixer per sobre de la mitjana comarcal, mentre que les xifres baixaven als municipis de la rodalia, fet que aquest any s'ha invertit.