Arenys de Mar tanca el 2022 amb un atur del 9,30%, molt millor que fa un any

​Juntament amb Arenys de Munt i Canet, se situa per sota de la mitjana comarcal, però lleugerament per sobre la mitjana catalana
|

El mes de desembre va tancar amb un lleuger descens del nombre d'arenyencs a l'atur (-1,90%) respecte del mes anterior, d'acord amb les dades provisionals publicades recentment pel Consell Comarcal del Maresme. La taxa d'atur se situa al 9,30%, apropant-se a la taxa comarcal (10,00%). Aquest informe mensual situa la xifra d'aturats a Arenys de Mar en 673 persones, 13 menys que al novembre. Amb el lleuger descens, aquesta dada consolida el descens significatiu de l'atur, que ja és un 8,68% inferior respecte de fa un any.


Atur desembre

Dades de l'atur de desembre del 2022. Font: Consell Comarcal del Maresme. 


Arenys de Munt el nombre d'aturats ha baixat amb 3 persones respecte del mes de novembre, i se situa en 375 aturats. La taxa és del 8,18%. La baixada intermensual és del -0,79%, però s'observa un increment interanual de l'atur, amb un 4,17%. En el cas de Canet el nombre d'aturats al desembre era de 662, 7 persones menys que al novembre, quan ja havia baixat respecte al mes anterior. La taxa ara se situa al 9,87%, per primer cop sota la mitjana comarcal. Els descensos intermensuals i interanuals són del -1,05%% i -11,38%, respectivament.


Els tres municipis evolucionen seguint el comportament mitjà de la comarca, amb lleugers augments i descensos respecte del mes de novembre i un fort descens respecte de fa un any. La bona dada és que els tres municipis se situen per sota de la taxa mitjana d'atur comarcal, que és del 10,02%, i en el cas d'Arenys de Munt, també per sota la provincial (9,24%) i catalana (9,13%), mentre Arenys de Mar i Canet es mantenen lleugerament per sobre aquestes xifres. 


Segons mostra el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, la comarca va registrar un lleuger descens de l’atur del 0,27% que es va recollir en tots els sectors econòmics a excepció de la construcció. L’agricultura va ser la que va registrar un descens percentual més elevat de l’atur. També va ser notable la disminució de persones aturades sense ocupació anterior. En canvi, l’anàlisi interanual mostra que l’únic grup on augmenta la desocupació és el de les persones que es volen incorporar al mercat laboral per primera vegada. Un altre de les característiques de la desocupació maresmenca és la seva elevada feminització. 12.477 dones (el 57,60% del total de persones aturades) busquen feina.