L'oposició acusa el govern de fer un ús partidista de les xarxes socials municipals

Retrets entre Moreno i la CUP per la gestió de l’excap de la Brigada i l’Escola Bressol
|

A quatre mesos de les eleccions municipals, puja la tensió entre el govern municipal i els partits a l'oposició. El ple del passat 26 de gener va viure diversos enfrontaments dialèctics especialment entre l’alcaldessa Annabel Moreno i les dues regidores de la CUP.


Ple desembre

El ple municipal, en una imatge d'arxiu. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar. 


El cap de la Brigada

La primera topada ja es va donar en el segon punt, sobre el decret d'alcaldia per obrir un expedient disciplinari a l’excap de la brigada. L'exregidora de l'àrea Ona Curto i l'alcaldessa van discutir sobre la idoneïtat de l'obertura d'aquest expedient. Moreno va recordar que l'Ajuntament està investigat pel Tribunal de Comptes per uns contractes que no estaven en regla. Se'n va arxivar tota la part excepte la qüestió relacionada amb l'antic cap de la Brigada.


L’excap de la Brigada, actualment de baixa, ha guanyat plaça a l’Ajuntament de Lloret de Mar, segons l’alcaldessa. Curto va defensar-lo justificant que la investigació del Tribunal venia pels serveis prestats o no durant la pandèmia, que no tenia a veure amb els contrac-tes en regla. La portaveu cupaire va denunciar una intencionalitat política amb aquest expedient, fet que Moreno va des-mentir.


L’Escola Bressol

El ple també va aprovar la pro-posta de revisió d'ofici del con-tracte de la Fundació Pere Tarrés per l'Escola Bressol tot i les discrepàncies entre el govern i la CUP. Tant Moreno, com la regidora d'Educació, Míriam Puig, van retreure a la CUP que havia tingut tres anys per actualitzar el plec de l'Escola Bressol municipal i no ho van fer, mentre que les conseqüències de no tenir aquest contracte vigent han estat molt negatives. La Fundació Pere Tarrés els va dir que abandonaria en quinze dies el servei si no es feia aquesta revisió del contracte. La regidora Pat Sil·lah (CUP) va matisar que el plec de clàusu-les no s'havia actualitzat per cir-cumstàncies del funcionament intern de l'Ajuntament. 


L’ús de les xarxes socials

Ja en el torn de precs i preguntes, el govern va ser criticat pels criteris d'ús dels perfils a les xarxes de l'Ajuntament. Tant la CUP com Junts per Arenys van dir que s'estava fent un ús partidista de la comunicació institucional. Crítica, però, que des del govern consideren que no és gens rigorosa. Pat Sil·lah, i el portaveu de Junts per Arenys, Estanis Fors, van afirmar que hi ha comuni-cacions als perfils de les xarxes socials de l'Ajuntament, com la publicació d'una activitat de l'alcaldessa —explicant l'Hora del Conte—, que no són neutrals. La regidora de Comunicació, Laia Martín, va lamentar aquesta acusació pel fet d'haver compartit una publicació referent a una activitat de la tasca que fa la institució pública. També va argumentar que les xarxes socials municipals compartien tota mena d'informació de servei.