El Tribunal de Comptes arxiva el procés obert contra l'Ajuntament d'Arenys de Mar

​Juntament amb la Fiscalia, conclou que no hi ha deficiències en les liquidacions del contracte de neteja dels serveis de neteja d'edificis municipals
|

El Tribunal de Comptes ha comunicat que no incoarà cap procediment i arxiva el procés contra l'Ajuntament d'Arenys de Mar que ha estat seguint per analitzar les presumptes deficiències en les liquidacions del contracte de neteja dels serveis de neteja d'edificis municipals. Aquestes actuacions tenen l'origen en el pagament de la relació de factures, presentada per la contractista GCC Serveis, ordenat pel Decret de l'Alcaldia de l'Ajuntament d'Arenys de Mar de 29 d'abril de 2020.


Neteja


En concret el procés es va obrir arran de l'advertència de la mateixa intervenció municipal sobre diversos serveis que no s'acreditava que s'havien fet, però si s'havien pagat durant el confinament per la covid. D'acord amb els informes dels tècnics, l'alcaldessa va aixecar els reparaments que feia la intervenció municipal, i es van fer els pagaments. El Tribunal de Comptes no va trobar prou argumentades les justificacions i de manera, específica, es va fixar en les hores de la neteja d'edificis, atès que no hi havia un informe que garantís la seva correcta execució.


Aquest passat mes de gener, l'Ajuntament va aportar la documentació i certificacions necessàries per respondre a les peticions del Tribunal i, a primers de febrer, es va fer una vista final. La Fiscalia, arran d'aquesta vista, va considerar en el seu informe que no hi ha motius “després de la tramitació de les actuacions prèvies ha resultat de manera manifesta i inequívoca la inexistència de cap cas que generi responsabilitat comptable”.