Sebastià Górriz es jubila després de quatre dècades de policia local

El ja ex cap policial marxa descontent amb el tracte final que ha rebut de l’Ajuntament
|

El passat 11 de maig, Sebastià Górriz va tancar una etapa de més de quatre dècades al cos de la policia local d’Arenys de Mar. Tota una vida que finalitza amb la jubilació i ho ha fet com a cap de la policia durant els últims anys. “Ser policia ha sigut la meva il·lusió d’ençà que tenia 11 anys”, explica. I va veure que aquell somni de nen es feia realitat l’any 1980. El ja ex cap de la policia, deixa quaranta-dos anys de servei a la vila, d’implicació total i del vessant més assistencial. Amb el pas dels anys, va veure com aquella il·lusió el portava a buscar més responsabilitats dins del cos de la policia local arenyenca, sempre en paral·lel a trobar-se a prop de la gent, de la població, amb un ampli ventall de tasques a realitzar en el dia a dia.


Sebas 2  xs


Sebastià Górriz ha viscut moments de tots els colors, alguns d’ells de dramàtics i durs, amb rierades constants que donaven peu a històries dantesques, també alguna nevada important, revetlles de Sant Joan dramàtiques i crítiques, però també deixa molts moments a l’imaginari de la gent d’Arenys de Mar i al seu personal. Considera que la policia local coneix molt bé a la gent, amb un treball diari molt social. Tota una vida marcada per aquesta funció, també ha vist com la societat ha canviat els seus hàbits, veient com el municipi passava de turístic a més residencial, considerant també que la policia actual és més professional i més capacitada. Gairebé sempre, tot el que passa al poble és competència de la policia local, per davant d’altres cossos de seguretat.


Regust final traumàtic.

El final d’aquesta història personal al servei d’Arenys de Mar no ha tingut possiblement el final desitjat, sobretot pel mateix ‘Sebas’ Górriz. Marxa descontent amb el tracte rebut per part del consistori, considerant-lo com a episodi traumàtic no merescut després de 42 anys.


Després de superar els moments més durs de la pandèmia, de vagues encobertes en Sant Joan o Cap d’Any, al setembre de l’any passat, pocs mesos abans de la seva jubilació se li comunicava que volien fer el relleu en el seu càrrec com a cap del cos. Tant l’alcaldessa Annabel Moreno, com el regidor de seguretat, Josep Maria Pruna, consideraven un canvi de projecte, però el relleu l’agafava Josep Manuel Ortigosa, figura clau del desenvolupament juntament amb Górriz del canvi de model que van engegar l’any 2013. Finalment, després de quasi sis mesos de baixa a causa del disgust rebut, es va reincorporar com a cap i ha pogut jubilar-se exercint de responsable policial com volia.


Górriz va tenir un comiat emotiu dels seus companys, de la jornada de les esquadres i marxa amb la feina ben feta després de quatre dècades. Possiblement, quedarà aquesta taca final que volien portar a terme des de l’Ajuntament, amb el cap de policia no estan d’acord amb el moviment i acabant aquesta etapa de la vida laboral d’una altra manera. Però queda aquesta manera d’escoltar, d’ajudar i d’estar sempre al servei de la població que tant va caracteritzar a Sebastià Górriz. Ara només resta l’homenatge popular que l’Ajuntament va prometre.