Fors inicia el mandat amb majoria absoluta allargant la mà a l’oposició

La resta de partits anuncien una oposició constructiva però vigilant davant la majoria absoluta de Junts per Arenys
|

El ple de constitució del nou Ajuntament d’Arenys de Mar va ser plàcid i sense tensió. La sala Josep Maria Arnau es va omplir de familiars i seguidors dels 17 regidors, però sobretot va predominar els simpatitzants del guanyador de les eleccions, Estanis Fors. Fa quatre anys, l’ambient va ser molt diferent després que un acord de tres partits deixés fora de l’alcaldia Fors, tot i haver guanyat per vots.


Consistori   xs

Els 17 regidors del nou consistori un cop constituït el ple municipal. Foto: Xavi Salbanyà. 


El fet que un partit hagi obtingut la majoria absoluta, per primera vegada a la història democràtica arenyenca, va fer que la investidura del nou alcalde es convertís en un passeig triomfal. Ramon Vinyes i Míriam Puig van constituir la mesa d’edat i va ser el primer qui va entregar la vara d’alcalde a Estanis Fors després que prometés el càrrec “per imperatiu legal”.


La gran absent en la sessió d’investidura va ser Annabel Moreno. L’exalcaldessa ja va anunciar que renunciava a l’acta de regidora a conseqüència dels dolents resultats de les eleccions, on la candidatura d’ERC que encapçalava va passar de 6 a 2 regidors i va perdre més de la meitat dels vots que havia aconseguit el 2019. El dur càstig electoral es va notar en els discursos dels dos regidors d’ERC, Arnau Barangé i Míriam Puig, que van reivindicar la seva obra de govern i van anunciar que el seu lloc està a l’oposició.


El socialista Ramon Vinyes, que torna a l’Ajuntament on ha estat regidor d’oposició, de govern i alcalde, va recordar que el nou govern té una alta responsabilitat per la majoria absoluta i va demanar a Junts que faci públic tot el programa electoral perquè només es coneixen 23 mesures.


Els dos regidors de la CUP, Arnau Cucurull i Pat Sil·lah, va afirmar que “la majoria absoluta no és bona” perquè pot portar al govern a l’opacitat. Van anunciar que faran una “oposició contundent”. Ricard Serradó, l’únic regidor d’Arenys en Comú, es va estrenar en el càrrec dient que no volien Fors a l’alcaldia, però la voluntat del poble ha estat aquesta, i va recordar que un dels reptes del nou govern serà la recollida selectiva.


Finalment, Juanjo Almansa torna com a regidor del PP a l’Ajuntament i es va mostrar obert al diàleg i va demanar al nou alcalde que compti amb ells. En aquest sentit, alguns membres de l’oposició han insinuat que Almansa podria incorporar-se al nou govern, cosa que Fors ha negat.