L’alcalde, tres regidors, un secretari i el coordinador de govern tindran sou

​Els dos càrrecs de confiança seran un coordinador de regidories i un secretari, mentre que el cap de premsa sortirà a concurs abans d'acabar l'any
|

El primer ple de la legislatura celebrat dilluns 26 de juny va servir perquè s’aprovessin els nomenaments dels tinents d’alcalde, dels sous dels regidors que tindran dedicació total o parcial i dels nous càrrecs de confiança. En total, la partida econòmica destinada a aquestes funcions és la mateixa o una mica més baixa de la qual tenia l’anterior govern d’ERC.


Plenari juny   xs

El ple del cartipàs es va reunir el passat 26 de juny. Foto: Xavi Salbanyà.


Sou de l’alcalde 

Estanis Fors cobrarà 40.000 euros anuals per una dedicació del 80% perquè vol continuar fent de professor d’institut. Fors va explicar que això comportarà que els divendres al matí no serà a l’alcaldia, però sí que hi serà la resta de dies i cada tarda de la setmana. L’exalcaldessa Annabel Moreno cobrava 43.430 euros anuals amb una dedicació del 100%.


Cinc tinents d’alcalde

La primera tinenta d’alcalde és Soraya Real, el segon Ramir Vidal i el seguiran Agustí Farré (tercer), Pau Moret (quart) i Marta Serrano (cinquena). Cap d’ells cobraran un extra per tenir dedicació a les seves àrees.


Tres regidors amb sou

El regidor d’Urbanisme, Habitatge, Medi Ambient, Platges i Mobilitat, Domènec Massuet, tindrà una dedicació del 100% i cobrarà 33.000 euros anuals. La regidora d'Hisenda i Recursos Humans, Cristina López, cobrarà 17.000 euros anuals pel 50% de dedicació. La mateixa quantitat i dedicació tindrà el regidor de Participació Ciutadana, Noves Tecnologies, Gent Gran i Drets Socials, Xavi Navarro. En l’anterior mandat hi havia quatre regidors de govern amb sou 16.200 euros anuals i dedicació parcial.


Càrrecs de confiança 

L’alcalde ha nomenat dos càrrecs de confiança en lloc dels dos que fins ara hi havia al govern. El primer és Jordi Mir, coordinador de regidories que cobrarà 45.000 euros anuals i dedicació plena. També ha nomenat un secretari d’alcaldia per a les tardes que cobrarà 12.600 euros anuals. L’anterior mandat hi havia un cap de gabinet d’alcaldia que cobrava 30.000 euros anuals i un cap de premsa que rebia 26.000 euros anuals, ambdós amb dedicació plena. El nou alcalde vol convocar un concurs per adjudicar la feina de cap de premsa municipal i mentre això passi ha contractat una empresa externa.


Sou de la resta de regidors 

Tots els regidors cobraran 50 euros més per assistir als plens i ara rebran 300 euros. A aquests diners, cal afegir 300 euros als regidors que siguin portaveus de grup. Mentre que els regidors de govern cobraran 400 euros més per assistir a les juntes de govern. Per tant, un regidor de govern pot cobrar 12.600 euros anuals i un de l’oposició 3.000 euros i 6.600 si són portaveus. Els partits reben 324,73 euros mensuals i 25,5 euros més al mes per cada regidor.