L’exalcalde de Cabrera és el nou coordinador de regidories d’Arenys

Es tracta del càrrec de confiança d’Estanis Fors que ajudarà a agilitzar els tràmits municipals
|

La majoria absoluta d’Estanis Fors a l’Ajuntament d’Arenys de Mar porta implícita l’estrena d’un càrrec de confiança, el coordinador de regidories. Una tasca que Fors ha encomanat a l’exalcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir. Mir va rebre la confiança d’Estanis Fors quan aquest es va assabentar que ja no es tornaria a presentar a les eleccions municipals a Cabrera de Mar. Val a dir que el seu successor, igual que a Arenys, també ha obtingut majoria absoluta.


Jordi   xs

Jordi Mir és partidari de contractar empreses i externalitzar els plecs de clàusules per contractar els serveis municipals. Foto: Xavi Salbanyà. 


La seva tasca, segons va explicar, a banda de fer de nexe entre les diverses regidories, serà la d’agilitzar els tràmits per poder impulsar els projectes municipals, una feina que ha pogut tenir ben assumida en els seus 16 anys a l’ajuntament cabrerenc, dels que 12 van ser com a alcalde. A més, té l’experiència dels darrers quatre anys d’haver dirigit l’àrea de Serveis Generals, Organització i Recursos Humans al Consell Comarcal del Maresme on va coincidir amb Estanis Fors. El nou coordinador de regidories tindrà especial cura de tutelar l’adaptació dels quatre regidors que mai han estat en una administració pública, per ajudar-los a iniciar les seves tasques.


Jordi Mir ha destacat que des que es va aprovar la nova Llei de Contractes del Sector Públic, els ajuntaments s’han vist immersos en una gran complexitat de tramitacions administratives que, en molts casos ha impedit als funcionaris actuar amb més agilitat. Una de les tasques que assumirà Jordi Mir és precisament la revisió de les contractacions d’empreses. De la mateixa manera, la problemàtica que ha patit Arenys de Mar els darrers anys quant a la caòtica gestió dels contractes municipals, és un altre dels temes en els quals haurà d’incidir el nou càrrec de confiança. En aquest sentit, Mir ja s’ha mostrat públicament partidari d’externalitzar el servei de redacció de plecs de clàusules administratives, l’eina que permet que es puguin iniciar els concursos per a contractar un servei municipal.



L’exalcalde sap bé, que molts funcionaris han de fer tasques que no els corresponen i que, en canvi, provoquen un alentiment en la feina del dia a dia de l’Ajuntament, el que impacta en la gestió municipal i de retruc a la ciutadania. Així, alliberant de feina els funcionaris municipals es podrà agilitzar les contractacions dels projectes. El fet de contractar una empresa externa per fer aquestes tasques, a criteri del coordinador, a la llarga és un benefici.