La cooperativa Incoop gestionarà les escoles bressol a partir de setembre

Agafa el relleu a la Fundació Pere Tarrés, que no s’ha presentat en el nou concurs públic
|

Després d’haver de tornar a convocar el concurs públic amb els ajustaments econòmics, la cooperativa Incoop ha estat l’escollida per la gestió de les escoles bressol Maricel i Els Colors. En el moment de tancar l’edició d’aquesta revista, l’adjudicació estava en el termini d’exposició pública per presentar al·legacions, però des del govern municipal creuen que no hi haurà cap problema. D’aquesta manera, Incoop agafa el relleu a la Fundació Pere Tarrés, que ha estat portant el servei aquests darrers anys i que no s’ha presentat a la nova convocatòria. De fet, la Pere Tarrés ha perdut uns 80.000 euros i ha presentat reclamació a l’Ajuntament.


Els colors   xs

Els Colors i Maricel canviaran de gestora. Foto: Xavi Salbanyà. 


Es tracta d’una cooperativa de treball i consum, sense ànim de lucre, amb més de 30 anys d’experiència. Els seus objectius són dissenyar, gestionar i desenvolupar projecte i serveis educatius, culturals i socials. Incoop treballa en diferents àmbits. Pel que es refereix a l’educació infantil, des d'Incoop informen que tenen un model compartit entre tots els centres que gestionen però respectant les singularitats de cada lloc. En tot cas, la idea és desenvolupar un projecte igualitari, arrelat i respectuós amb l’entorn amb l’experimentació i la descoberta com a pilars del seu sistema, així com l’ús de materials i jocs amb contacte amb la natura.


Incoop és una de les dues empreses que es va presentar a la licitació de la gestió de les escoles bressol. L’altra empresa és Cavall de Cartró, una empresa amb més de 15 anys d’experiència en el món de l’educació i que ja gestiona altres escoles bressol a la comarca. Incoop va aconseguir més puntuació tant pel que fa al projecte i una proposta econòmica 10.000 euros més baixa que Cavall de Cartró per valor de 710.930 euros. 


Tot i aportar més diners, el procés de licitació ha estat envoltat de nou per les crítiques. Des del sindicat USOC van afirmar que les treballadores mantindran el sou congelat, ja que s’ha retirat del plec la clàusula que contemplava l’equiparació de sous i millores que sí que estava en el primer plec que va quedar desert, perquè moltes empreses consideraven que els números no s’ajustaven a la realitat. En una entrevista al programa ‘El Dominical’ de Ràdio Arenys, el portaveu, Ernest Relaño, va titllar de “vergonyós” tot el procés i va assegurar que les professionals estan molestes amb el tracte rebut per part l’administració pública. També creu que l’empresa a qui se li adjudica el servei no tindrà “marge de maniobra” per poder millorar les condicions laborals de les treballadores. De fet, va assegurar que la partida econòmica per substitucions és molt baixa i ho demostra que l’actual adjudicatària ha renunciat a presentar-se de nou.