El nou govern invertirà mig milió del romanent en millores a la policia i esports

El trasllat del transformador del CAP haurà d’esperar al pressupost
|

El nou govern municipal d’Arenys de Mar vol demostrar des del primer moment que s’ha produït un canvi a l’Ajuntament. Per això, una de les primeres mesures que ha pres ha estat activar inversions urgents per cobrir les necessitats de diversos serveis que acumulaven mancances des de feia temps.


Els diners surten del romanent que acumula l’Ajuntament i ja puja a quasi 13 milions d’euros. Però només es poden utilitzar en aquells projectes que es puguin acabar abans de final d’any. Per això, s’han activat 466.283 euros en la posada al dia de diversos serveis i en la compra de material, segons que va explicar l’alcalde Estanis Fors en el darrer ple de juliol. La Policia Local i Esports són les dues àrees més beneficiades, amb inversions de 125.000 i 63.000 euros respectivament. A continuació detallem les inversions previstes d’aquí al 31 de desembre.


Senyals3   xs

La senyalització obsoleta es canviarà. Foto: Xavi Salbanyà. 


Policia Local

A banda del material, tant el cap de la policia Juan José Martínez Ortigosa com el sotscap Mariano Hernández passen a una categoria superior laboral. La caserna de la Policia no tenia aire condicionat i ara s’invertiran 8.790 euros per posar-ne. Rebran 27.434 euros per la compra d’un generador elèctric. La caserna és el centre d’emergència de la vila i era molt crític disposar d’aquest generador en cas de tall elèctric. També s’invertiran 28.973 euros a comprar tres motos elèctriques i un cotxe més. 17.594 euros es gastaran en material informàtic de la caserna. Una altra inversió esperada és la de la renovació i actualització de la senyalització viària d’Arenys. Per això s’hi destinaran 29.998 euros. Es comprarà aparell per al control d’alcoholèmia i drogues en la conducció. La Policia d’Arenys no en tenia i els havia de demanar quan feia campanyes de prevenció. Aquí es gastaran 16.178 euros. I finalment, un armer per 2.000 euros.


Esports 

Aquesta és la segona àrea més beneficiada per les inversions urgents que impulsa el govern municipal fins a finals d’any. Dels 63.000, la partida més elevada és per la compra d’una furgoneta per valor de 21.186 euros. Aquest vehicle ha de servir per transportar en condicions el material esportiu a totes les zones esportives (pistes d'atletisme, skate, platges, etc.). S’invertiran 9.099 euros en vuit armaris de gàbia als vestuaris del camp de futbol. Es repararan les calderes dels pavellons i del camp de futbol per valor de 8.784 euros. Hi haurà un accés nou al vàter del pavelló per 7.405 euros. Es compraran dues porteries pel futbol sala per 3.509 euros i dues més de fusta per futbol platja a la Picòrdia per 2.153 euros. Hi haurà 1.200 euros per canviar els polsadors de les dutxes i quatre cadires ergonòmiques pels tècnics d’esports per 1.345 euros perquè les que tenen són de fa 13 anys. La resta són per material divers.


Altres inversions

Més enllà de Policia Local i Esports, el pla d’inversions urgents que ha aprovat el nou govern municipal tindran el següent destí:

Gas i electricitat dependències municipals: 95.454 euros.


Residència geriàtrica. Aquí hi haurà diverses inversions, com ara instal·lar wifi 12.472 euros per millorar la connexió dels residents i 8.609 euros per comprar llits i matalassos. 


Escoles. Es pintaran les dependències de l’escola de música i hi posaran aire condicionat per valor de 4.079 euros. Les escoles bressol Els Colors i Maricel també tindran aire condicionat per 17.628 euros i es convertiran en refugis climàtics quan hi hagi onades de calor. S’invertiran 6.439 euros en canviadors pels nens i nenes i 8.558 euros per acabar la cuina de l’escola Els Colors


Brigada. Aquest servei tindrà un nou vehicle per la neteja de la via pública per valor de 17.545 euros i 9.971 euros per altres materials.


Biblioteca. Hi haurà 9.196 euros per a material informàtic.


Urbanització El Cònsol. Rebrà 15.000 euros per l’estudi de reparcel·lació i urbanització. 


Calisay. Es gastaran 3.618 euros per posar una alarma al centre cultural Calisay. Cultura. Hi haurà 1.696 euros per taules i cadires.


Oficina Atenció al Ciutadà. Aquí també tindran cadires noves. En compraran tres per valor de 1.246 euros. 


Ajuntament. Hi haurà una inversió en material informàtic i mà d’obra d’11.022 euros i es renovarà la xarxa per 6.905 euros.


Arxiu. Es comprarà un aspirador d’àcars per 469 euros. 


Regidors. L’assignació als 17 regidors de govern puja a 24.800 euros més a l’any en total tant pels regidors de govern com per a l’oposició. 


Transformador cap   xs

El transformador del CAP espera nova ubicació. Foto: Xavi Salbanyà. 


Queda fora, de moment

En aquest pla d’inversions urgents han quedat fora altres compromisos que havia adquirit el govern, però que no s’han inclòs perquè no s’arriba a temps d’execució a final d’any perquè no es tenen els imports.


Transformador del CAP. S’ha de traslladar per facilitar l’ampliació del CAP. Puja uns 100.000 euros, però cal definir el nou emplaçament. Per això, s’inclourà en el pressupost 2024. Ràdio Arenys. Malgrat que es va prometre que es cobriria el dèficit de 20.000 euros que arrossega l’emissora, el govern ha posposat aquesta decisió al setembre.


Cementiri. Aquí és necessària la reparació d’un bloc de nínxols que està esquerdat des de fa anys. Per fer-ho s’ha d’informar a les famílies i el projecte costaria 12.463 euros. A banda, calen fer nous columbaris.