La majoria de l’oposició aprova els 100 dies del nou govern

Valoren el tarannà dialogant i critiquen que no hi hagi un pla definit
|

La majoria dels grups municipals de l’oposició han aprovat els primers 100 dies del nou govern de majoria absoluta de l’Ajuntament d’Arenys Mar liderat per l’alcalde de Junts per Arenys, Estanis Fors. Valoren positivament el tarannà dialogant i assenyalen que encara no té un pla de mandat definit. 


Plenari juny   xs

El ple municipal del mes de juny. Foto: Xavi Salbanyà. 


De tots els grups, el més crític és ERC, partit que liderava el govern de l’Ajuntament fins a les eleccions de maig, quan van passar de 6 a 2 regidors. Els republicans afirmen que Fors continua la feina preparada pel seu partit i demanen més celeritat en temes importants atès que hi ha més regidors de govern i un coordinador d’àrees. ERC critica que no s’hagi reparat la coberta del pavelló o no s’hagi impulsat els projectes preparats de la reforma del mercat municipal la canalització del Bareu. 


El PSC creu que el govern ha d’elaborar un pla de mandat. Creuen que hi ha idees bones, però els preocupen la canalització del Bareu, l’anunci de pisos tutelats per a gent gran, la recollida selectiva, la crisi de Ràdio Arenys, la seguretat o la neteja. La CUP aplaudeix el canvi de tarannà entre govern i oposició i es mostren esperançats en les reunions per parlar dels pressupostos i ordenances. Arenys en Comú constata que millorat la comunicació i el treball conjunt, però creuen que no s’avança en qüestions com la recollida selectiva porta a porta, els pisos socials referents a la mobilitat. 


El PP veu un govern amb bones intencions, però no ha abordat temes claus com la reorganització interna de l’Ajuntament, la sobrecàrrega de feina pels tècnics o els convenis caducats. Els populars demanen que el govern resolgui la crisi de la ràdio municipal. Tots coincideixen que encara és d’hora per fer una valoració més acurada. No obstant això, el període de gràcia dels cent dies va acabar en el ple de setembre on ja es van veure topades i crítiques més dures cap a l’acció del govern i retrets de JxA als partits que van governar fins al juny.