Salut mantindrà el ginecòleg al CAP tot i el pla inicial de portar-lo a Mataró

Usuàries van alertar de l’eliminació del servei que seguirà a Arenys almenys a “curt termini”
|

Les alarmes es van encendre quan va començar a córrer a través de les xarxes socials que s’eliminava el ginecòleg del CAP d’Arenys a partir de l’any que ve. Això, a més, xocava amb les últimes notícies que arribaven des de l’Ajuntament sobre les converses amb el CatSalut per a l’ampliació del centre sanitari. La regidora de Sanitat, Soraya Real, es va posar en contacte amb la directora executiva del Sector Sanitari Barcelonès Nord i Maresme, Judit Viñals, per aclarir què passava amb aquest servei en concret.


Cap2   xs

El ginecòleg té oberta l’agenda de visites per l’any que ve. Foto: Xavi Salbanyà.


De moment, des del CatSalut han garantit a l’Ajuntament que el trasllat de la Ginecologia cap a Mataró no està en aquests moments sobre la taula o, almenys, a curt termini. De fet, l’agenda del ginecòleg per donar visites pel pròxim any està oberta, en concret a partir de finals de gener, ja que tindrà uns dies de vacances.


Tot i això, des del CatSalut confirmen que han rebut la petició del servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de Mataró del trasllat del ginecòleg tant d’Arenys com de Premià cap allà perquè no hi ha prou metges, ni d’aquesta especialitat ni d’altres tipus. El servei de Ginecologia al CAP d’Arenys s’ofereix els dimecres i des de la coordinació de l’ASSIR expliquen que segons quins casos a Mataró es resolen en un dia i, en canvi, si es va a Arenys, en fan falta més. I és que en el cas del servei a Arenys de Mar els aparells, com l’ecògraf, han quedat antics i moltes proves s’acaben derivant cap a Mataró, amb la qual cosa el procés s’alenteix. 


Per aquest motiu, des de l’Ajuntament també s’ha traslladat al CatSalut la necessitat d’aconseguir aparells nous. A més, un altre dels motius que s’han exposat per mantenir el servei al CAP és el creixement de la població. Cada vegada hi ha més gent que viu a Arenys de Mar i cal tenir en compte que el centre també atén els veïns d’Arenys de Munt. De la mateixa manera, des del CatSalut afirmen que en cas que sigui necessari algun canvi d’aquesta o qualsevol altra especialitat arran de la manca de professionals i per garantir l’atenció a tota la població es farà saber a l’Ajuntament.


La polèmica coincideix en el temps amb la reunió que el govern va mantenir amb els responsables del CatSalut sobre l’ampliació del CAP. L’alcalde els va comunicar que el trasllat del transformador, moviment clau perquè el projecte sigui una realitat, l’assumiria l’Ajuntament i els representants del departament de Salut van demanar una revisió dels metres quadrats de terreny que se cedirien. Aquest últim aspecte permetria dissenyar un pla funcional amb una ampliació amb més espai i, per tant, més serveis.