L'ACA subvenciona la neteja de la Riera d'Arenys amb 63.000 euros

​Es buidarà el calaix de sorra per facilitar el desguàs de l'aigua de les rierades, que baixen amb poca força a causa de l'absència de tempestes
|

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha adjudicat les subvencions perquè 11 municipis del Maresme puguin realitzar actuacions de manteniment i conservació de llits en zones urbanes. Entre aquests municipis hi ha Arenys de Mar que rebrà una subvenció de 63.149,73 euros per netejar el calaix de la Riera. El calaix sempre queda colgat de sorra a causa de situar-se per sota el nivell del mar. Oimés, a causa de la sequera que, com que no hi ha tempestes fortes, els sediments es van acumulant en aquest punt sense arribar a mar. 


Riera

La desembocadura de la Riera d'Arenys, colgada de sorra. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar. 


En el cas de la Riera d'Arenys, l'ACA també ha aprovat una altra subenvió per a l'Ajuntament d'Arenys de Munt, de 21.804,33 euros. A més, l'Ajuntament d'Arenys de Mar també rebrà 19.198,54 euros per netejar el rial del Sapí. La subvenció finançarà actuacions en domini públic hidràulic dins de zona urbana que comportin la retirada selectiva de grans densitats de vegetació que obstaculitzin el pas de l'aigua, l'erradicació d'espècies vegetals invasores que redueixen la capacitat de desguàs, la retirada d'arbres morts i caiguts i la retirada i redistribució de sediments.


Al Maresme rebran aquesta ajuda 17 actuacions presentades per 11 municipis: Mataró, Santa Susanna, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Cabrils, Òrrius, Cabrera de Mar, el Masnou, Sant Vicent de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Iscle de Vallalta amb una inversió total de 370.376 euros.