L’Ajuntament fitxa un enginyer per aclarir els dubtes de la canalització del Bareu

El govern d’Arenys es reuneix amb l’ACA i demana més temps per analitzar el projecte
|

El govern municipal té a punt la contractació d’un enginyer hidràulic per a revisar el projecte de canalització del rial del Bareu i poder donar resposta a les preocupacions de veïnatge. El regidor d’Urbanisme, Domènec Massuet, destaca que la contractació d’aquesta figura era necessària alhora que remarca que el govern municipal no ha aturat el projecte, ja que només ha demanat temps per a revisar-lo amb detall. Massuet va afirmar que un cop estigui contractat i hagi revisat el projecte, es farà una reunió amb la resta de grups municipals i també el veïnat.


Canalització bareu   aj arenys

Representants municipals i de l’ACA van visitar el rial. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar. 


Tot i això, abans de la contractació d’aquest enginyer, representants de l’Agència Catalana de l’Aigua van venir a mitjan gener a Arenys per parlar del projecte i fer una visita in situ al rial. En aquesta trobada, a més de Domènec Massuet, hi van assistir l’alcalde, Estanis Fors, i el coordinador de Govern, Jordi Mir, que es van reunir amb el director de la divisió de Medi Natural de l’organisme, Diego Moxó, el director territorial de Barcelona, Josep Maria Aguiló, i la cap del departament de Planificació i Ordenació de l’Espai Fluvial, Sandra Ruiz. També hi van assistir tècnics municipals.


Durant la reunió, el govern municipal va traslladar els primers dubtes que han sorgit amb les indicacions inicials d’aquest l’enginyer extern pel que fa a aspectes sobre del pla hidrològic, especialment en el tram final on conflueixen diverses administracions en un mateix espais, com és el cas de RENFE, Carreteres i Ports de la Generalitat. També es van tractar qüestions sobre el finançament, l’execució de l’obra i les seves afectacions. L’ACA es va comprometre a enviar una planificació sobre les feines i el calendari d’execució.


El pressupost previst per l’endegament del rial del Bareu té un cost de 6 milions d’euros. L’ACA n’assumiria 5 milions i l’Ajuntament al voltant d’1 milió que correspondria a l’import de l’IVA. El contracte el licitaria consistori arenyenc, però l'ACA també continuaria fent seguiment de l'obra el termini d’execució de la qual és de 3 anys. El projecte es va presentar el març de l’any passat al veïnat en un acte a la Sala Josep Maria Arnau del Calisay. El nou govern municipal, però, va demanar a l’ACA més temps per estudiar el projecte. L’alcalde, Estanis Fors, va afirmar que es tracta d'un projecte del qual se'n va fer la presentació poc abans de les eleccions i del qual es vol continuar encara parlant amb els veïns perquè hi donin el vistiplau. En el moment en què totes les parts estiguin d'acord, incloent-hi l'ACA, seria quan des de l'Ajuntament es veuria amb bons ulls el projecte per tirar-lo endavant.