Els locals del Xifré entren en la recta final 10 anys després de projectar-los

Falta la connexió amb l’escomesa elèctrica que es farà amb diners reservats al pressupost
|

Els bucs d’assaig per a grups de música i el local que ha de servir per a rebost de Creu Roja a les feixes del Xifré van en camí de convertir-se en una de les obres eternes d’Arenys. De moment, continua pendent la connexió amb l’escomesa elèctrica (subministrament elèctric que es porta a terme entre la xarxa de distribució i el punt de subministrament) per a poder obrir definitivament les portes. Aquestes feines que es faran amb els diners que s’han reservat en el pressupost d’aquest 2024 i que ha quedat aprovat definitivament en el darrer ple de gener.


Bucs d'assaig 2  xs

Les obres dels dos locals van començar el 2017. Foto: Xavi Salbanyà. 


En un principi, l’empresa encarregada de les obres havia fet un pressupost que des de l’Ajuntament s’havia considerat que era massa elevat, però al final es van ajustar els preus. Un cop tiri endavant les feines per a les connexions elèctriques, es preveu que quedi finalitzada l’obra als locals de les feixes del Xifré en qüestió de poc temps. L’obertura d’aquests locals porta esperant des de fa 10 anys. Va ser l’any 2014 quan es fa la signatura del decret d’aprovació del projecte de condicionament dels locals de les feixes del Xifré, unes feines que es van adjudicar en un primer moment el 2017 a una empresa (Argon) que uns mesos després va haver d’aturar-les després de detectar un seguit de problemes, mancances i errors en el projecte.


Després va agafar el relleu l’empresa Girod Services, que és qui ha continuat les obres amb força entrebancs també pel camí. Entre altres coses, van haver de solucionar el problema de les humitats que patien aquests espais i que haurien estat perjudicials, per exemple, tant pels instruments musicals com per a la conservació dels aliments.


De moment, i després d’haver-ho intentat a Canet de Mar, la seu de Creu Roja Maresme-Centre està ubicada des del passat estiu en un local a dins d’un local de la primera planta de l’edifici Xifré provisionalment, mentre esperen, entre altres coses, aquest nou magatzem d’aliments. L’entitat solidària havia demanat alguns canvis per la dificultat que comporta entrar els palets de menjar i per l’accés pels usuaris, ja que les obres del local no comporten la instal·lació d'un muntacàrregues com la Creu Roja havia demanat. L'Ajuntament va descartar en el seu moment la instal·lació, perquè no es contempla en el projecte que s'executa. El local de Creu Roja tindrà 187 m² mentre que el local dels bucs d'assaig per al jovent disposarà de 183 m², i en el qual destacaran la construcció de 3 bucs de 17, 20 i 12 m², a més d'una sala polivalent de 28 m² i d'un espai de gàbies per emmagatzemar el material dels grups que en facin ús.