Un 15% dels treballadors de l'Ajuntament d'Arenys de Mar està de baixa

​La xifra és molt superior a la mitjana catalana i estatal, que se situa al voltant del 5%
|

Un 15% dels treballadors de l'Ajuntament d'Arenys de Mar està de baixa laboral, segons va anunciar l'alcalde, Estanis Fors, aquest diumenge 11 de febrer al programa ‘El Dominical’ de Ràdio Arenys. Fors va corregir a l'alça l'alerta feta pel portaveu del PSC, Ramon Vinyes, que una estona abans havia anunciat —a l'espai Tribuna Política— que les dades que tenia el partit afirmaven que un 10% dels treballadors municipals es troben de baixa laboral. 


Ajuntament   carlos cano


Vinyes creu que l'Ajuntament hauria d'estudiar el motiu pel qual l'absentisme laboral al consistori arenyenc és tan elevat. De fet, va apuntar que aquest percentatge supera amb escreix la mitjana catalana i estatal, que se situa al voltant d'un 5% aproximadament. Pels socialistes, això va en detriment a la qualitat dels serveis, ja que moltes d'aquestes baixes laborals no s'acaben substituint. Des del govern, s'ha explicat que només es cobreixen les baixes de llarga durada. 


En la seva resposta, l'alcalde va compartir la preocupació del partit a l'oposició. De fet, va explicar que en aquests moments hi ha 30 persones de baixa laboral a l'Ajuntament d'Arenys de Mar. A més, va assegurar que en el darrer 2023 el cost directe que ha suposat tenir part del personal de baixa ha sigut de 300.000 euros. Davant d'aquestes dades, Estanis Fors s'ha reunit amb l'ASEPEYO i el comitè d'empresa de l'Ajuntament d'Arenys de Mar per abordar aquesta qüestió. Una de les propostes que s'ha posat sobre la taula per mirar de minvar aquesta xifra és que el personal que treballa en caps de setmana i festius pugui tenir un complement econòmic, ja que, segons ha dit, s'ha comprovat que les baixes incrementen durant aquests períodes. Està previst una nova reunió amb el comitè en els pròxims dies.