Es reuneix la Junta de Seguretat Local per primera vegada des del 2015

​La Guàrdia Civil i la Policia Nacional tornen a participar de la coordinació de seguretat a Arenys de Mar, com reivindicava el Partit Popular
|

La sala de plens de l'Ajuntament d'Arenys de Mar va acollir ahir al migdia la primera Junta de Seguretat Local del mandat i la primera que s’ha fet des del 2015. La reunió ha estat presidida per l’alcalde, Estanis Fors, i hi han assistit el director general de Coordinació de les Policies Locals, Marc Costa, i responsables de tots els cossos de seguretat —Policia Local, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional— que tenen competència a la vila.


Seguretat

La reunió de la Junta de Seguretat Local a la sala de plens. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar. 


Aquest òrgan no es reunia des del 2015, quan encara era alcalde Estanis Fors, perquè l'anterior alcaldessa, Annabel Moreno, no volia convocar una reunió on hi haguessin representades les forces policials espanyoles com la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. Sí que es va mantenir la coordinació entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. La convocatòria d'aquesta Junta de Seguretat ha estat una reivindicació de diversos partits a l'oposició, especialment el PP


Entre altres temes, s’ha fet un balanç sobre l’evolució interanual de l’índex delinqüencial a la vila comparant les dades entre els períodes febrer 2022-febrer 2023 i febrer 2023-febrer 2024. Entre les dades més destacades, hi ha una baixada d’un 15% en les infraccions penals (de 1.067 casos a 907 casos). A més, Arenys de Mar es consolida com un dels municipis amb un major índex de resolució de conflictes més alt de la comarca, passant del 33,2% al 34,7%, quan la mitjana està entorn el 20%.


Pel que fa a robatoris amb força, també hi ha hagut un descens d’un període a l’altre. Hi ha hagut una baixada en els robatoris a l’interior de vehicles del 44,1% (de 102 a 57 casos), així com en els robatoris amb força a domicili del 42,5% (de 73 a 42 casos) i en establiments del 28,6% (de 14 a 10 casos). En general, les dades reflecteixen que Arenys de Mar no registra unes dades delinqüencials molt altes si es compara amb altres municipis de la comarca.