Primer pas real de la futura pista d’atletisme d’Arenys

Serà una pista de 200 metres en el mateix lloc suficient per fer totes les proves i competicions
|

La nova pista d’atletisme és un objectiu clau i s’espera tenir-la finalitzada abans del maig de 2027, moment de noves eleccions. Aquesta és una de les grans prioritats de l’equip de govern i una de les grans reclamacions de la població arenyenca de l’última dècada. Pau Moret, regidor d’Esports d’Arenys de Mar, va explicar com es troba tot el procés de la construcció al ‘Fórmula Esports’ de Ràdio Arenys i es tracta d’un dels principals objectius i un repte enquistat en el temps.


03 Pistes Atletisme


Moret explica que les primeres reunions del consistori i la Regidoria d’Esports van ser amb la Penya Apa Anem-hi i es tracta d’una de les grans prioritats, juntament amb la compra del pati del Cassà per construir el futur camp de futbol 7 i una possible piscina exterior. Projectes nous i de remodelació, d’un sistema d’equipaments esportius antic i insuficient, amb el clar objectiu de millorar la qualitat, l’espai i el temps.


Aquesta prioritat de la pista d’atletisme s’ha trobat amb diferents impediments i problemes amb el pas del temps, sobretot derivats amb la parcel·la urbanística. Sempre s’ha quedat al racó guardat o dins d’un calaix, per acabar d’oblidar que cal amb urgència aquest nou equipament. Una pista de 200 metres, suficient per fer totes les proves i competicions, sense oblidar les zones de salt, varietats de llançament i possibles entrenaments del cros —modalitat de l’atletisme que es troba abans de l’època indoor i outdoor de la temporada—, a més de ser espai d’entrenament de l’Associació de tir amb arc La Conxorxa.


La Regidoria d’Esports tenia un projecte gairebé finalitzat i pràcticament encabit en la mateixa ubicació actual, però el POUM finalment va tirar enrere aquest projecte per una petita diferència de metres. Juntament amb la Regidoria d’Urbanisme i els diferents tècnics, s’han buscat opcions i alternatives i sembla que hi haurà una petita modificació d’una parcel·la de terreny del costat de les pistes actuals i així es podrà fer el canvi d’ús. Aquesta ampliació serà suficient per construir en el futur tot el projecte. Pau Moret també va informar que s’ha reservat els diners d’aquesta modificació i es tracta d’un primer pas real i administratiu per trobar la solució. Una prioritat que s’ha trobat amb problemes burocràtics, administratius i de pressupost, fins i tot s’ha plantejat noves localitzacions, però no són zones esportives dins del pla urbanístic d’Arenys de Mar.