Fiscalia de Medi Ambient investiga els vessaments fecals a la Picòrdia

A petició dels veïns afectats pels episodis de pudors, ha derivat la investigació al Seprona
|

Farts de les pudors dels vessaments fecals a la platja de la Picòrdia i per la manca de solució per part de les administracions implicades, els veïns han posat els fets en coneixement de la Fiscalia de Medi Ambient, que per la seva banda la traspassa a la unitat Seprona de la Guàrdia Civil perquè obri una investigació. 


Pel que fa als diversos episodis de vessaments fecals al Rial del Bareu, l'Ajuntament està comprovant si hi ha un embussament. Un dels vessaments va arribar al límit de la desembocadura de la platja de la Picòrdia, on també hi ha gran quantitat de brossa vegetal acumulada, el que provoca nombroses queixes dels banyistes. 


Bareu vessaments  xs


Bassal d’aigües negres a la platja de la Picòrdia. 


D'altra banda, el Consell Comarcal del Maresme ha confirmat que ha enviat l'ordre de realització del projecte a l'empresa EIPO, que l'entregarà a primers de juliol per desviar el clavegueram d'Arenys de Munt directament a l'estació depuradora, sense passar pel mig d'Arenys de Mar, com fins ara. Un desviament que es produirà des de Can Jalpí. Precisament en aquesta zona, sota el pont de l'autopista, s'han localitzat altres vessaments que no són aigües fecals sinó que possiblement sobreeixides dels aqüífers per la gran càrrega d'aigua acumulada que baixa per la Riera i provoca un bassal que també acaba generant pudors. 


L'encarregada de tirar endavant les obres per desviar el clavegueram d'Arenys de Munt cap a la depuradora serà l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) tal com s'havia compromès el 2017. Amb aquesta obra, l'estació de bombament que gestiona l'empresa Sinmar del Consell Comarcal i que s'ubica al tram final de la Riera amb el passeig cap a la plaça de les Palmeres, també veurà alleugerit el cabal d'aigua que moltes vegades es col·lapse i provoca també altres vessaments, que ja han enfrontat a l'organisme comarcal i el govern local. Tot plegat, provoca al tram final una bassa on es barreja aigua bruta i aigua fecal, el que tampoc és recomanable en aquesta època amb la proliferació del mosquit tigre. 


A banda d'aquestes previsions, el tram final del Rial del Bareu ha patit diversos vessaments fecals que han arribat al límit de la desembocadura de la platja de la Picòrdia, el que no ha fet activar el protocol que obliga a prohibir el bany i col·locar advertiments de perillositat, com per exemple la bandera vermella.