S'han acabat les obres de reparació del dic de llevant del port d'Arenys

S'han col·locat més de 60 mil tones de pedra a l'escullera per reparar-ne la part exterior i la part submergida
|

El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, va visitar divendres passat, 4 de desembre, l'actuació duta a terme al dic de llevant per arranjar els danys estructurals causats pel temporal Glòria. El temporal Glòria del passat mes de gener va causar danys estructurals a la part exterior del dic de llevant que va quedar força descalçat en perdre pedres d'escullera i sorra. Així mateix, va afectar àrees tècniques de concessió, vials i estructures portuàries. Els impactes de les ones del temporal de forma continuada i amb gran intensitat i durada van provocar la pèrdua de blocs d'escullera en dos sectors del dic de llevant.


Escullera

El director de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, i la gerent de Drassanes Dalmau, Glòria Dalmau. Foto: Ports de la Generalitat.


Les obres d'emergència han consistit en la recol·locació de peces d'escullera que eren fora de lloc i el reforç del dic de llevant amb la col·locació de més de 60 mil tones d'escullera per reparar la part exterior i la part submergida de la infraestructura i poder retornar el perfil al dic, perdut amb el temporal. El director de Ports va comentar que "hem invertit gairebé 2 milions d'euros per recuperar la funcionalitat del dic, assegurar l'estabilitat de la infraestructura, protegir-la de qualsevol nou episodi de temporal i donar llevant a les activitats del port". Gómez va afegir que "hem fet un pas més i hem adequat la infraestructura per adaptar-la al canvi climàtic".



WhatsApp Image 2020 12 05 at 13.44.48Els pròxims dies s'arranjarà l'accés a la platja retirant els materials aportats i restituint els terrenys afectats. Foto: Xavi Salbanyà. 


Prèviament a l'actuació es va construir un vial d'accés provisional de quatre metres i mig d'amplada, que comença a la zona portuària entre el dic i la platja del Cavaió i continua per damunt de l'escullera fins a arribar a les dues zones afectades. Aquest vial es va fer per a la circulació dels camions que transportaven les peces d'escullera i la maquinària. Els pròxims dies s'arranjarà l'accés a la platja retirant els materials aportats i restituint els terrenys afectats, tot i que la part dels àrids emprats en el vial provisional es mantindran en aplec per al seu reaprofitament en futurs rebliments d'obres que es preveuen al port.